Dongense kinderen doen praktisch verkeersexamen

Na onlangs uitgebreid te zijn getest op hun theoretische kennis van de verkeersregels moesten leerlingen uit groep 7  en enkelen uit groep 8 van het basisonderwijs uit Dongen en ’s Gravenmoer vandaag ook nog een route door Dongen fietsen om te laten zien dat ze deze boekenwijsheid ook goed toe konden passen. In totaal waren er dit jaar 313 examenkandidaten.

De hele dag kon men dan ook kinderen door Dongen zien fietsen met oranje hesjes, gespannen koppies, keurig uitgestoken handen, zich zo perfect mogelijk aan de verkeersregels houdend. Velen haalden vandaag hun verkeersdiploma, waardoor het in Dongen nog veiliger is op straat dan het al was. De kandidaten die maandagochtend hun examen deden kregen hun diploma’s persoonlijk uitgereikt door de wethouders Ad van Beek dan wel Bea van Beers.

Ook dit jaar weer kon het praktisch verkeersexamen mede mogelijk gemaakt worden dankzij de hulp van   meer dan 50 vrijwilligers die uitgerust met mobilofoons de Centrale Post op de hoogte hielden van de prestaties. En natuurlijk ook dankzij alle meesters en juffen van de groepen 7 die de kinderen dit allemaal poogden bij te brengen. Voor de Cum Laude geslaagden die zowel theoretisch als op de weg geen enkel foutje maakten krijgt het examen nog een staartje. Zij worden op 12 mei ontvangen en extra in het zonnetje gezet door burgemeester Marina Starmans.

ALLE GESLAAGDEN: VAN HARTE GEFELICITEERD !!

dongen.nieuws.nl nam een kijkje langs de route. Bekijk de fotoserie boven.

Reacties