Dongen Beweegt! tijdens Nationale Sportweek

Foto:

Deze week staat Dongen in het teken van sport en bewegen in het kader van de 12de editie van de Nationale Sportweek. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Ook in Dongen is er in deze week een uitgebreid sportaanbod voor jong tot oud.

De gemeente Dongen heeft een programmaboekje uitgegeven met daarin een overzicht van alle activiteiten en trainingen die de Dongense sportverenigingen organiseren voor niet-leden. Meer dan 15 sportaanbieders bieden in totaal zo’n 75 sportieve activiteiten aan. Dat varieert van karate, voetbal, wandelen, fitness, handboogschieten tot zwemmen. Er is voor ieder wat wils!

Klik op de link en bekijk het programmaboekje
Programmaboekje Nationale Sportweek Dongen 2015

Oriënteren
De Nationale Sportweek is een uitgelezen kans om te ontdekken welke sport en vereniging het beste bij jou passen. Je kunt namelijk vrijblijvend binnenlopen en meedoen met een reguliere training/les. Op die manier maak je meteen kennis met de sport, de vereniging en de mensen.

Sportiviteit wordt beloond
Bij deelname aan iedere activiteit van de Nationale Sportweek in Dongen krijg je een Dongen Beweegt-sticker. Deze sticker kun je plakken op de stickerkaart (achterzijde van het programmaboekje). Wanneer je 2 stickers of meer hebt verzameld, hebben we een leuke en sportieve beloning voor je: gratis recreatief zwemmen bij De Vennen op zaterdag 25 april van 10.30 tot 16.00 uur. Op vertoon van de stickerkaart met minimaal 2 stickers krijg je gratis toegang tot het zwembad.

Doe mee!
Wethouder Piet Panis (Sport): “Ik roep iedereen op om van 18 tot en met 25 april mee te doen aan één of meerdere activiteiten van onze lokale sportweek. Op die manier ervaar je het beste hoe leuk, gezond en vooral hoe gezellig het is om te sporten!” Meedoen is simpel: bekijk het programmaboekje, kies (samen met een vriend(in)) een activiteit uit die je leuk lijkt en doe mee. De activiteiten uit het programmaboekje zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Ik neem je mee!
Ben je al lid van een vereniging en heb je het daar goed naar je zin? Neem dan tijdens de Nationale Sportweek een vriend, klasgenoot of buurman mee naar de open training van jouw vereniging. Laat hem/haar kennismaken met jouw favoriete sport. Samen sporten is immers veel gezelliger!

Organisatie
De Nationale Sportweek is een landelijk evenement. De lokale sportweek in Dongen is georganiseerd op initiatief van het JOGG-project en de combinatiefunctionarissen van de gemeente Dongen. Aan de lokale sportweek hebben zo’n 20 Dongense sportaanbieders hun medewerking verleend.

Reacties