Nadine Broersen opent eigen expositie

Foto: Jan Stads/PIx4Profs

Op een speerworp afstand van de plek waar ze de eerste stappen zette in de atletieksport, opende Nadine Broersen vrijdagavond in DE LOOIERIJ een expositie waarin ze zelf als sporter centraal staat. De expositie is te bezichtigen van 18 april tot en met 10 mei tijdens de openingstijden van het museum in de Kerkstraat.

De opening van de expositie was tevens de officieuze aftrap van de voorbereiding van  Nadine Broersen op de Olympische Spelen die van 5 augustus  tot 21 augustus 2016 plaatsvinden in Rio de Janeiro. Vele collega-sporters, familie, vrienden en relaties waren vanuit het hele land naar DE LOOIERIJ gekomen om aanwezig te zijn bij het  ‘Nadine Broersen Support Event’, dat geopend werd door Cees Breugelmans van DE LOOIERIJ. Breugelmans vond de symboliek van het museum wel raakvlakken hebben met de sporter Nadine Broersen. “Looiers waren harde werkers, zij verrichten zware lichamelijk arbeid. ook Nadine moet, om de doelen te bereiken die zij zich gesteld heeft, zware arbeid verrichten.”

nadine22

Koen Swanen, echtgenoot van nadine Broersen en samensteller van de expositie, beaamde een en ander tijdens zijn openingswoord. “Nadine is een hardwerkend mens. Voor de buitenwereld is dat misschien niet altijd zichtbaar, maar geloof me maar als ik zeg dat ze echt enorme inspanningen verricht om steeds maar weer een stapje beter te worden.” Koen vertelde daarna in het kort hoe de carriere van Nadine tot nu toe verlopen was. “De focus die ze altijd heeft gehad  hebben een aantal jaren geresulteerd in een Olympische status waardoor Nadine full time kon gaan sporten. Daardoor werden de prestaties beter en kwamen er contacten met sponsoren. Maar de ontwikkeling gaat verder… nu ligt de focus op de volgende toernooien in Gotzis (eind mei 2015), de WK in Beijing (augustus 2015), dan het EK atletiek in Amsterdam (juli 2016) en dan natuurlijk de Olympische Spelen in Rio.”

nadine23

Collega sporter Pelle Rietveld gaf de aanwezigen daarna een uitgebreid kijkje in de wereld van de sporters en zijn ervaring als trainingsmaatje van Nadine waarbij hij zijn bewondering voor de drive waarmee Nadine haar sport bedrijft, niet onder stoelen of banken stak. “Jij bent de meest gepassioneerde sporter die ik ken, ik ben er trots op dat ik met jou samen mag werken en dat we vrienden zijn geworden.” Rietveld typeerde Nadine Broersen als een atlete die volledig van haar eigen kracht uitgaat zonder zich daarbij te spiegelen aan anderen. “Je hebt drie soorten kampioenen, zij die graag willen winnen, zij die niet willen verliezen en zij die gewoon zelf de beste willen zijn. Jij behoort duidelijk tot die laatste categorie.”

Na al deze mooie woorden werd het tijd voor de officiele openingshandeling van de expositie. De aanwezigen konden daarna als eerste een kijkje nemen bij deze erg interessante tentoonstelling waar de bezoekers een indruk krijgt van het sportleven van Nadine. Zo is onder meer een lat gelegd 194 cm, de hoogte waarmee Nadine het Nederland record in haden heeft. Ook de afstand bij het verspringen is duidelijk te zien waardoor het nog indrukwekkender wordt. Verder zijn er medailles, foto en film en allerlei andere leuke zaken te zien. Een aanrader.

nadine24

DE LOOIERIJ is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag is het museum ook open.

Reacties