Provincie vervangt panelen reisinformatie bushaltes

Foto: dongen.nieuws.nl

De provincie Noord-Brabant gaat de panelen met dynamische reisinformatie (DRIS) bij bushaltes in de regio Tilburg de komende maanden vervangen. De panelen zijn door verouderde technieken te gevoelig voor storingen waardoor een deel van de panelen sinds enkele maanden niet naar behoren functioneert. De panelen zijn door aanpassingen in het automatiseringssysteem te gevoelig voor technische storingen waardoor een deel van de panelen sinds enkele maanden niet naar behoren functioneert. De provincie start daarom met de vervanging van de hard- en software van de panelen.

Vanaf medio december, met de start van de nieuwe OV-concessie, hebben een aantal van de panelen technische storingen in de automatische presentatie van informatie over arriverende en vertrekkende bussen op meerdere panelen in Tilburg, Dongen en Goirle. Gedeputeerde Van Heugten: ”Vanaf het moment dat er storingen met de panelen geconstateerd werden, hebben we ons uiterste best gedaan om deze op te lossen. Dat is grotendeels gelukt, maar het systeem blijft mede door een een aanpassing het automatiseringssysteem mankementen vertonen. Er bestaat dus geen garantie dat de systemen de komende tijd wel betrouwbaar zijn en goede reisinformatie is van groot belang voor onze reizigers. Om die reden hebben wij ervoor gekozen de techniek van de panelen niet op te lappen maar te vervangen zodat de hardware en software van de panelen weer helemaal up to date en minder storingsgevoelig is.”

schaepman2

Prioriteit
Na de noodzakelijke voorbereiding en aanbesteding gaan de vervangingswerkzaamheden binnen enkele maanden van start en de verwachting is dat de vervanging een half jaar gaat duren. Tot die tijd hebben de panelen zeer waarschijnlijk nog te maken met technische storingen. Deze storingen worden waar mogelijk tijdelijk opgelost, maar een aantal panelen zal de komende maanden voor langere tijd buiten werking zijn. Reizigers kunnen voor actuele reisinformatie in ieder geval terecht op www.goedbezigbus.nl, bij de Brabant OV App (gratis te downloaden in de App store) en de vertrekverteller die via een QR-code bij de haltes is te raadplegen. De vertrekverteller laat de actuele aankomst- en vertrektijden van de buslijn zien. Daarnaast is bij elke bushalte een haltevertrekstaat aanwezig. Daarop staat de dienstregeling per buslijn en staan dus ook de vaste vertrektijden van alle bussen die de halte aandoen aangegeven.

Reacties