Doe het licht uit tijdens Earth Hour 2015

Foto:

Vandaag, zaterdag 28 maart,  is het om half negen weer tijd voor Earth Hour, het wereldwijde initiatief van het Wereld Natuur Fonds, gericht op het tegengaan van de klimaat-verandering. Gedurende één uur (van 20.30-21.30 uur) gaat het licht uit!

De motivatie van WNF
De aarde geeft ons alles. Maar als we met de aarde blijven omgaan zoals we dat nu doen, kan ze ons in de toekomst niet meer geven wat we nodig hebben. Dit kan anders. We moeten kiezen voor slimme en duurzame oplossingen. Het is aan ons om de aarde door te geven! Doe daarom op 28 maart om 20:30 een uur het licht uit voor Earth Hour.
https://www.youtube.com/watch?v=XxIMib4e8f8
Geschiedenis
Het ‘uur van de aarde’ werd in 2006 voor het eerst georganiseerd in Australië. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Miljoenen mensen over de hele wereld doen samen met jou gedurende één uur het licht uit om zo hun stem te laten horen (of eigenlijk: zien) voor maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) verbindt het mondiale thema’ Geef de aarde door’ aan de internationale actie. Elk jaar groeit het aantal landen dat meedoet. Ook in Nederland doen steeds meer steden mee, en scharen Bekende Nederlanders zich achter het initiatief. Zo helpen zij om het zoveel mogelijk aandacht te geven. Vooraf en tijdens Earth Hour organiseren de WNF-Regioteams, vrijwilligers en anderen door het hele land evenementen en activiteiten.
Doe jij ook mee? Iedereen één uur het licht uit (langer mag)
Ook jij kan je steentje bijdragen leveren door zaterdagavond alle onnodige verlichting en apparaten uit te zetten (denk ook aan de standby stand). Natuurlijk hoeft het niet bij dit ene uurtje te blijven, maar het is zeker een begin.