Doe mee met de Brabantse dorpen Derby en maak kans op minimaal € 10.000

Foto:

Vind jij dat Dongen kleurrijker, leuker of leefbaarder kan worden? Doe dan mee met de Brabantse Dorpen Derby! De Dorpen Derby staat dit jaar in het teken van cultuur. Ga de strijd aan voor jouw project, voor jouw dorp. Bundel de krachten met een groep vrienden of buurtgenoten, de school of een vereniging en maak samen het verschil. Meld je idee vóór 11 maart 2015 aan en maak kans op minimaal € 10.000 voor de uitvoering van het plan.

Valt jouw dorp in de prijzen?
De 9 beste initiatieven gaan door naar de finale. De finalisten verdienen elk € 10.000 én professioneel advies voor hun project. Eindig je in de top 3? Dan win je ook nog een fantastische hoofdprijs van € 25.000, € 12.500 of € 7.500. Met deze prijzen kan je in jouw dorp écht het verschil maken!

In de schijnwerpers
Omroep Brabant besteedt net als de vorige edities uitgebreid aandacht aan de finalestrijd. In een 10-delige tv-serie worden de 9 finalisten op de voet gevolgd. Tijdens de live tv- finale op 12 december 2015 wordt de winnaar van de Dorpen Derby 2015 bekend gemaakt.

Wat is jouw idee?
Leef je uit en doe mee met de Brabantse Dorpen Derby!

Over de dorpen derby

De Dorpen Derby is een wedstrijd voor Brabantse burgers om zelf met de leefbaarheid in hun eigen dorp aan de slag te gaan. Brabantse dorpsgenoten dienen met elkaar een plan in bij de provincie om hun dorp leuker en leefbaarder te maken. Een vakkundige jury kiest daaruit 9 finalisten, die ieder €10.000 en professionele begeleiding krijgen voor de uitvoering van hun idee.

Zelf aan de slag
Omroep Brabant volgt de finalisten en maakt daar een tv-serie van, die eindigt in een grote live tv-show. Tijdens die tv-show kiezen de jury en het Brabantse publiek de top 3, die elk een geldbedrag winnen om hun project te realiseren. Gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema: “Met de Derby worden niet alleen 9 geweldige projecten gerealiseerd, maar door de finalisten op Omroep Brabant in de schijnwerpers te zetten, worden andere Brabanders geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan voor hun eigen dorp. En dát is waar de Derby om draait!”

Passie
De keuze voor cultuur als thema, is volgens de gedeputeerde logisch. “De vorige editie had als eerste een thema, toen was het sport. Maar in alle 3 de eerdere edities werden al veel projecten ingediend die over cultuur gingen. Dat is ook niet raar, want cultuur gaat – net als de Derby – over passie, emotie en samen beleven. Het is een bindmiddel bij uitstek, versterkt onze identiteit en geeft de samenleving kleur. Cultuur helpt ons om de samenleving met een andere bril te bekijken. Het thema cultuur sluit daarom goed aan bij de uitgangspunten van de Derby. Op haar beurt helpt de Derby om de basis van de Brabantse culturele infrastructuur te versterken, zoals wij in onze Cultuuragenda hebben staan.”

Het thema cultuur mag breed opgevat worden door de indieners. Van literatuur tot tradities, van dialect tot dans en van muziek tot monumenten, alle projecten waarbij cultuur een rol speelt zijn welkom. Voor aanmelden en meer informatie over de Dorpen Derby kunt u terecht op brabant.nl/dorpenderby.

Reacties