Ut grote veurspel, een avondje feesten op zijn Duits

Foto:

Met carnaval in aantocht wordt op zaterdag 7 februari Ut grote Veurspel georganiseerd. Dit mag zich met recht DE opwarmer voor carnaval noemen. Dit jaar is het thema “Der Höhe schinken festen” ofwel de Duitse Hoge Ham feesten. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door AVEvent suply en 2Stage Sound & Vision.

We starten de avond om 20:00 uur met een optreden van de winnaar van het songfestival. Daarna komen er 4 kapellen met een creatief optreden. Fluitje van un band, Hoe ist!?!, de Uitslaopers en de jubileum kapel van Musis Sacrum. Ze gaan ieder voor zich Dun Expo, de Cammeleur tijdens carnaval, vullen met hun gebruikelijke gezellige klanken aangevuld met extra’s als zang en andere instrumenten. Ludiek of gewoon mooi.

Speciaal voor deze avond zijn in samenwerking met dongen.nieuws.nl  bedrukte bierpullen aanwezig. Deze zijn te koop en kunnen gedurende de avond steeds worden hervuld. Er is slechts een beperkte hoeveelheid pullen geproduceerd dus zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent zodat jij nog zo’n fraai collector’s item kunt bemachtigen.

pul2

Musis Carnavalskapel
Ook speciaal is de jubileum kapel van Musis Sacrum. De koninklijke muziekvereniging Musis Sacrum bestaat dit jaar 175 jaar, een bijzonder jubileum. Dit wordt heel 2015 gevierd met veel extra activiteiten en concerten. Omdat Musis Sacrum vroeger tijdens de carnaval een nadrukkelijke muzikale rol heeft gespeeld, is het plan door de jubileumcommissie opgevat om een Musis Carnavalskapel te formeren. Speciaal voor (oud)leden van de muziekvereniging die ook in een carnavalskapel spelen of hebben gespeeld. Bijna 50 muzikanten hebben zich voor dit eenmalige project aangemeld, de jongste is 11 en de oudste is 93 jaar.

Na de creatieve optredens is het tijd voor de hoofd act. De Vrijetijdrekkers nemen ons mee naar het Oktoberfest. Naast de klanken die hier bij horen spelen ze zeker ook Nederlandse feestmuziek. De Vrijetijdrekkers, dit jaar nog winnaar van de Straotparade, is een bekende kapel in het Peeënrijk die elke keer weer de lat hoger legt. Ook voor hen is dit project iets speciaals, een avondvullend programma. Stichting de Peeënstekers is trots dat ze na het grote optreden van de Uitslaopers tijdens de 11-viering in haar jubileumjaar twee jaar geleden weer zo’n groots optreden op een evenement heeft met een kapel uit het Peeënrijk.

Pee van ut Jaor:
Naast al het muzikale vertier is er nog een spannende en bijzondere bekendmaking op het programma. De bekendmaking van de Pee van ut Jaor! Wie o wie zal deze titel dit jaar ten deel vallen? Kom naar het Grote Veurspel en maak het mee!

Wanneer de kapellen even rust houden zorgt DJ Tom met nieuwe en ouwe carnavals kneiters dat het feest onverminderd voort gaat. De presentatie van de avond is in handen van Teun Aarden.

Tijdens “Der Höhe schinken festen” krijgen we ook nog bezoek van twee Duitse vrienden met een verrassingsoptreden.

Compleet met de dongen.nieuws.nl pullen en andere Oktoberfest geneugten is Ut Grote Veurspel een feest voor jong en oud. Dat mag je niet missen. Dus koop snel je toegangskaart bij DA Ingrid of Leijten digitaal & drukken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen