Cambreurleerlingen halen € 9000,- op voor Nepalese school

Foto: Cambreur College

Dat wij het hier in Nederland ondanks de crisis heel goed hebben is een ding dat zeker is. Dat we dus een stukje van onze welvaart afgeven aan kinderen die het harder nodig hebben moet eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Het Cambreur College vindt het noodzakelijk om jaarlijks alle 1400 leerlingen te vragen, een bijdrage te leveren aan het Kumariproject in Nepal. Een bijdrage in de vorm van het kopen en verkopen van loten. Sommige leerlingen zijn hierin heel fanatiek en hebben geen aansporing nodig. Andere hebben een extra aanmoediging nodig in de vorm van bijvoorbeeld een taart voor de hele klas bij een bepaald aantal verkochte loten. Voor het goede doel is veel geoorloofd.

Ook dit jaar slaagden de leerlingen erin om een fiks bedrag bij elkaar te brengen. Trees van Rijsewijk, initiatiefneemster van het Nepalese project, mocht op vrijdag 23 januari een cheque van € 9000,- in ontvangst nemen. Dit geld wordt tot op de laatste cent benut. Dit jaar wordt hiervan een grote opknapbeurt van de Kumarischool betaald. Na 20 jaar intensief gebruik moeten banken, tafels, bedden, maar ook het gebouw gerenoveerd worden. Een stralende Trees nam de cheque in ontvangst en bedankte de leerlingen die de meeste loten hadden verkocht van harte. Voor ieder van hen had zij een klein cadeautje bij zich.
Een speciaal compliment voor Azize Karadeniz uit bk2c die maar liefst 210 loten verkocht had. Ook Dymphie de Bont uit mavo 4 (120 loten) en burgklasleerling Jessica Oostdam (100 loten) hebben het fantastisch gedaan. In de kerstvakantie zijn vijf Cambreurleerlingen met twee begeleidende docenten in Nepal geweest om daar te zien, wat er in de afgelopen 20 jaar met geld van het Cambreur College tot stand gebracht is. Deze leerlingen hebben zich bij de verkoop van de loten natuurlijk ook van hun beste kant laten zien: Hanne Mulder (205 loten), Marit van Gool (160 loten), Tim Peeters (136 loten) en Sam Roepman (107 loten) weten, dat dit geld uitstekend besteed wordt.
Deze “veelverkopers” hebben eveneens de trekking van de loterij verricht.

Deze “veelverkopers” hebben eveneens de trekking van de loterij verricht. Hieronder treft u de uitslag aan:

Uitslag Klus-loterij 2015

Lotnr. Naam Adres Woonplaats

prijs 6 € 25 18011 M. Grootswagers
prijs 5 € 25 10074 W. Janssens
prijs 4 € 25 5268 Ghis Wijffels
prijs 3 € 50 24054 Revo van Dongen
prijs 2 € 100 6501 Bas Brouwers
prijs 1 € 250 25460 Paulien Jansen
We hopen volgend jaar weer op de steun van onze leerlingen en van u te kunnen rekenen. Volgende week hoort u meer over de reis van Paulien, Tim, Marit, Hanne en Sam.

Leerlingen met de cheque: boven v.l.n.r. Hanne Mulder, Sam Roepman, Azize Karadeniz, Tim Peeters, Jessica Oostdam, Jack de Smit, Marit van Gool. Onder: Dymphie de Bont en Ton Bertens.

———————————————————————————————————————————-

opendagtto

Reacties