Rett mijn Toekomst komend weekend in de Cammeleur

Foto:

Mike Weerts, bekend van onder andere ‘Moeder ik wil bij de Revue’, ‘Voetbalvrouwen’, ‘De bende van Oss’ en een mooie hoofdrol in de toneelversie van Baantjer opent zondag 14 December het ‘Spinning voor Rett’ evenement. Van Gils Sport & Fitness organiseert wederom een spinning marathon ten behoeve van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (NRSV). Onder het motto ‘Rett Mijn Toekomst’ vindt er op 13 en 14 december een benefiet weekend voor Rett plaats in cultureel centrum de Cammeleur in Dongen.

Spinning voor Rett
5 uur spinning als uitdaging voor het goede doel op zondag 14 december. De eerste training start om 12:30 door een warming up van team Van Gils Sport.  De  4 opvolgende uren staat in het teken van een battle tussen Nederlandse en Belgische trainers die het tegen elkaar gaan opnemen op het podium, maar ook in de zaal. Het evenement wordt afgesloten door Kristof Cuppens en Eric de Jong, 2 trainers van de World Indoor Cycling Federation. 2 Stage zal zorgen voor een geweldig licht en geluid spektakel. Gedurende de marathon is er een gratis fruitbuffet voor de deelnemers en als afsluiter een heerlijk pastabuffet verzorgt door de Sallamander. Mocht je nog willen inschrijven voor Rett Mijn Toekomst 2014, bekijk dan de website www.rettmijntoekomst.nl
svr
Rett winterland
Op zaterdagavond tijdens het kerstbal is er een Rett winter speelland voor kinderen van 2-10 jaar. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding (voor Rett) een hele avond gezellig spelen met o.a. Lego, springen op een speelkussen, oud Hollandse spelen en is er een Playstation World. Ook is er gezorgd voor een glaasje drinken en begeleiding voor alle kinderen. Uiteraard is alles in een gezellig winterthema aangekleed. De ouders kunnen deze avond genieten van geweldige live muziek in de grote zaal van de Cammeleur.
Lisa heeft het Rett syndroom.
Een aantal jaren geleden kwam Van Gils Sport & Fitness in contact met Lisa. Mathijs, de broer van Lisa, volgde Karatelessen bij Peter van Gils. Lisa kwam wel eens mee naar de sportschool en viel meteen op door haar vriendelijke innemende glimlach. Toch was Lisa anders dan de meisjes van haar leeftijd. Ze praatte niet, liep niet en was druk met in haar handjes wrijven. Mathijs legde trots uit dat zijn zusje speciaal is; “Lisa heeft het Rett Syndroom, is heel lief en praat met haar ogen”.
Het Rett syndroom is een ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis die alleen bij meisjes voorkomt. Er zijn in Nederland slechts 250 meisjes met dit Syndroom.. De opbrengst van dit benefiet weekend zal besteed worden aan het communicatieproject ‘Geef ze een stem’.  Dit project is erop gericht de communicatiemogelijkheden van de meisjes te vergroten.. Met de opbrengst van het weekend kunnen meer Rett-meisjes hun wereld vergroten door te praten; iets wat voor ons zo vanzelfsprekend is. Help jij de Rett-meisjes aan een stem?
We hopen iedereen a.s. Zondag 14 december vanaf 11:30 uur in de Cammeleur te mogen verwelkomen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen