Billy de Bruijn loopt marathon voor Snoezelproject De Veenbies

Foto:

Op zondag 19 oktober vindt de marathon van Amsterdam plaats en Billy de Bruijn, in het dagelijks leven persoonlijk begeleider De Veenbies – Amarant Dongen, gaat daaraan deelnemen. Billy hoopt zijn eerste marathon uit te lopen. ‘Eindtijd is niet het belangrijkste doel, maar vooral volhouden en om de uitdaging nog groter te maken, zodat ik eindstreep zeker ga halen, wil ik er een doel aan verbinden, namelijk snoezelmateriaal voor woonvorm De Veenbies’, zegt Billy enthousiast.

De meeste mensen zullen Billy de Bruijn kennen als een getalenteerde voetballer, die bij verschillende verenigingen in de regio zijn kwaliteiten heeft getoond. Afgelopen jaar heeft hij zijn voetbalcarrière beëindigd en omdat stilzitten voor hem geen optie was is hij gaan hardlopen. ‘Het leek me een uitdaging om dan ook maar meteen voor het maximale te gaan. Samen met een vriend heb ik en trainingschema gevolgd, maar het laatste stukje doe ik alleen. Ik heb al 32 km gelopen en dat gaat me goed af. Volgens ingewijden moet je de grens van 35 km gepasseerd zijn om dan door te kunnen gaan tot de finish en omdat ik voor een mooi doel loop moet ik het halen’, zegt Billy.
Snoezelmateriaal
Bij de woonvorm De Veenbies van Amarant voor mensen met een verstandelijke beperking zou het fijn zijn als er snoezelmateriaal beschikbaar komt. Materiaal als een grote doorzichtige koker gevuld met gekleurd water en luchtbellen erin, zachte materialen om aan te voelen , een zachte soepele matras om op te liggen. Door deze materialen worden zintuigen geprikkeld en gestimuleerd, maar ook komen mensen met bepaalde beperkingen bij het gebruik van de materialen erg tot rust. De activiteitencommissie van De Veenbies heeft al diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen, maar voorlopig is dat nog niet voldoende. Snoezelmateriaal is heel prijzig, omdat het aan allerlei veiligheidseisen moet voldoen.
snoezel
voorbeeld van een snoezelruimte
 
Sponsoren
Ik wil graag een bijdage leveren en hoop dat zoveel mogelijk mensen mij willen sponsoren voor het uitlopen van de marathon van Amsterdam. De hoogte van het sponsor bedrag is niet belangrijk, iedere euro is welkom. De bewoners van De Veenbies zijn zelf al heel actief en roepen familie, vrienden, kennissen en colega’s op om mij te sponsoren. Dat is voor mij natuurlijk een enorme stimulans’.
 
Wilt u Billy de Bruijn helpen om zijn doelen te bereiken? Maak dan een bedrag over op rekening NL13 RABO 0184529808 t.n.v. AWLM de Bruijn o.v.v. Snoezelproject Veenbies.
door Jacqueline Schilders