Veertien jaar cel voor moord De Vennen

Foto:

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 54-jarige Faruk Ü. in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar cel voor het doodschieten van zijn schoonzoon, de 32-jarige Necati Kaya, op het parkeerterrein van Zwembad De Vennen. Deze straf is een jaar minder dan de vijftien jaar die de rechtbank hem eerder oplegde. Kaya werd in de nacht van 3 op 4 februari 2012 bij zwembad De Vennen in Dongen doorzeefd met kogels in een auto gevonden. 

De veroordeelde  heeft altijd ontkend dat hij zijn schoonzoon heeft doodgeschoten. Volgens zijn telefoongegevens is de verdachte die betreffende avond in de buurt van De Vennen geweest. Daarnaast zijn er DNA-sporen van hem aangetroffen op een handschoen in de auto van het slachtoffer. Het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) vond bovendien kruitsporen en bloedsporen van het slachtoffer op de kleding van de verdachte.
Van dichtbij beschoten
Het hof gaat ervan uit dat de verdachte zijn schoonzoon van dichtbij heeft beschoten. Dat blijkt uit technisch bewijs. De rechtbank wees in een eerdere zitting in 2013 op de koelbloedige wijze waarop U. te werk is gegaan. Zo had hij het wapen al enkele weken klaarliggen, aldus de rechter. De verdachte heeft volgens de rechter zijn schoonzoon gebeld en naar de parkeerplaats toegelokt en van dichtbij doodgeschoten, onder meer in de mond. Over het motief is nooit iets bekend geworden.
—————————————————————————————————–
            advertentietastytapas1