Stem op Scouting Laurentius voor gratis zonnepanelen

Foto:

Gun jij Scouting Laurentius een set gratis zonnepanelen? Breng dan nu je stem uit op zonnestrijd.nl en zet deze Dongense scoutinggroep in het zonnetje. Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland dingt Scouting Laurentius Dongen mee naar de hoofdprijs: tien zonnepanelen op het Scoutinggebouw. Stemmen kan vanaf 24 september tot en met 31 oktober 2014. Begin dit jaar was Scouting Laurentius al de gelukkige winnaar bij de actie van Energie Dongen en werden er 8 zonnepanelen geïnstalleerd. Scouting Laurentius zou deze installatie graag uitbreiden om zo te werken aan een geheel CO2-neutrale energievoorziening.

Natuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de 2e en 3e  plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de 4e en 5e plek eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen. De daken van alle 170 deelnemende Scoutinggroepen zijn gecheckt op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend.  De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geïnstalleerd. 
‘Jongeren én hun ouders op een positieve manier in aanraking brengen met duurzame energie, dat is het belangrijkste doel van de actie,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Dankzij de actie komen duizenden kinderen, ouders en tienduizenden stemmers in aanraking met duurzame energie. Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee. 
Scouting en zonnepanelen
Scouting Nederland is de grootste jongerenorganisatie van Nederland met 100.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting worden kinderen en jongeren uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. Gebruikmaken van duurzame energie past goed bij de maatschappelijk bewuste houding die Scouting Nederland haar leden meegeeft.
De actie Scouting Zonnestrijd is een vervolg op de succesvolle kinderboerderijenactie ‘Zet kinderboerderijen in de zon’, die Natuur & Milieu vorig jaar heeft gehouden samen met de ASN Bank. Duizenden mensen stemden toen op hun favoriete kinderboerderij. Bij de drie winnende kinderboerderijen liggen de zonnepanelen inmiddels op het dak. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van de kinderboerderijen.
Stemmen
Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. Ook is er een aparte prijs voor de Scoutinggroep met de meest originele stemmenwervingsactie. Stemmen kan nog van 24 september tot en met 31 oktober 2014. 
Scouting Laurentius bedankt u voor uw stem!. 
posterscouting