Nadine Broersen gaat lunchen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima

Foto:

De Dongense atlete Nadine Broersen heeft een uitnodiging ontvangen voor een lunch met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Dat heeft Broersen te danken aan de uitzonderlijke prestaties die zij afgelopen seizoen leverde op de diverse toernooien. Afgelopen weekend werd bekend dat Nadine als eerste Nederlandse atlete ooit het mondiale meerkamp-klassement gewonnen heeft. 

Nadat Nadine Broersen in maart wereldkampioene indoor werd op de vijfkamp presteerde zij afgelopen zomer als beste in zevenkampen die meetellen voor de Combined Events Challenge van de Internationale atletiekfederatie IAAF. Deze prestatie leverde leverde Broersen niet alleen een bedrag van 30.000 dollar op maar dus ook een uitnodiging voor een lunch op 11 november met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. “Een enorme eer”, zo noemt Nadine Broersen de uitnodiging op Omroep Brabant.
Op deze titel had ze vooraf stiekem gerekend. “Ik heb een steady seizoen gedraaid”, vertelt Broersen tevreden in het Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch. “Na het EK in Zurich dacht ik: nu komt niemand mij meer voorbij.” 
Naast de vijfkamp waarop zij in maart van dit jaar wereldkampioene indoor werd leverde Nadine Broersen dit seizoen drie keer een indrukwekkende zevenkamp af. Broersen eindigde als vierde in het prestigieuze gala van Götzis met 6535 punten, scherpte later haar persoonlijk record aan tot 6539 met de zege in de Europa Cup en verdiende in augustus zilver op de Europese kampioenschappen in Zürich met 6498 punten.
paleis-noordeinde
In dit paleis wordt Nadine Broersen op 11 november verwacht voor de lunch
Lunch
De Koning en Koningin bieden twee à drie keer per jaar een zogenaamde uitblinkerslunch aan op Paleis Noordeinde aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie in diverse sectoren zoals sport, cultuur, journalistiek, zorg, vrijwilligerswerk of bedrijfsleven. De Koning en Koningin willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd. Dankzij haar bijzondere prestaties mag Nadine Broersen nu dus ook aanschuiven bij een lunch met de koning en koningin. “Dat had ik totaal niet zien aankomen, ik was een weekendje weg toen ik het hoorde. Mijn vader stuurde een afbeelding van de brief die hij had ontvangen. Het is echt een eer” aldus een trotse Broersen op Omroep Brabant