Het ReisAtelier verovert Dongen en omgeving

Ze is net terug van een reis door Amerika en binnenkort staat er al weer een bijzondere studiereis naar Botswana op het programma. “De krenten in de reispap”, lacht de gepassioneerde ’s Gravenmoerse onderneemster Claudia Zuijdgeest. Eind 2013 besloot zij dat het dé tijd was om haar eigen reisbureau ‘Het ReisAtelier’ te beginnen. Enthousiast vertelt zij: “Ik heb bijna 25 jaar aan reismanagementervaring. Dat heb ik opgedaan bij de grootste (zaken)reisbedrijven van Nederland en een reisorganisatie in luxe reizen. Ik weet dus hoe de reisbranche werkt, maar wilde het graag anders gaan doen. Geen beperkingen in aanbod of gestuurd worden door opgelegde targets, want dan wordt het haast onmogelijk een objectief advies aan je klant te geven.”

De keuze om voor zichzelf te beginnen bleek een schot in de roos. “Vanaf het eerste begin was het enorm aanpoten maar de boekingen van oude en nieuwe klanten stroomden direct binnen. Het geeft een geweldige kick wanneer je gebeld wordt door iemand die je niet kent met de vraag of ze bij jou klant MOGEN worden, omdat ze zulke goede ervaringen hebben vernomen van anderen. Voor mij is het de kunst om klanten volledig te ontzorgen en hen iedere reis weer positief te verrassen”, aldus Claudia.  

De beste deals
Zelfs de opkomst van het boeken via internet dwarsboomt haar niet. “Het internetaanbod kan me niet uitgebreid genoeg zijn. Het is een goed middel om je te oriënteren, maar een contactpersoon die objectief meekijkt, adviseert en vergelijkt, is goud waard”.  Claudia geeft haar reisadvies bij de mensen thuis, op het werk of vanuit haar kantoor in ’s Gravenmoer. “Regelmatig krijg ik te horen dat het erg fijn is zo, zonder gestoord te worden op een tijdstip dat het je zelf uitkomt. Daarbij heb ik ook de specialisatie in maatwerk-reizen, cruises en luxe reizen. Reizen waarbij de klant júist een ervaren, betrokken en betrouwbaar contactpersoon waardeert die flexibiliteit biedt. Naast de gerenommeerde Nederlandse, Duitse en Belgische organisaties, werkt Het ReisAtelier wereldwijd samen met lokale partners.  
xuffcb4l1w3yc1vzqn5zd2fr7
Claudia in haar kantoor in ’s Gravenmoer
Het ReisAtelier is aangesloten bij The Travel Club, een volledig onafhankelijke organisatie die op haar beurt weer aangesloten is bij de ANVR en SGR.  Momenteel is The Travel Club de grootste onafhankelijke organisatie voor zelfstandige reisadviseurs en zakenreis-adviseurs van Nederland. “De financiële risico’s en verzekeringen zijn daardoor gewaarborgd, wat ik erg belangrijk vind. Daarnaast is de inkoopkracht binnen de reisbranche enorm en kunnen de beste deals geregeld worden, aldus Claudia, die meteen aangeeft dat het gemak en de service van  een persoonlijk reisadviseur de reis ook niet duurder maakt dan het boeken op internet of via een regulier reisbureau. “Vanwege de hoge mate van serviceverlening moet ik die beeldvorming bij mensen nog wel eens weerleggen, maar hen overtuigen kost gelukkig geen moeite”.               
Vroegboeken
Intussen is Het ReisAtelier alweer volop in de weer voor de mei- en zomervakanties in 2015. Claudia:“De laatste jaren is er een enorme verschuiving geweest. Veel gidsen komen traditiegetrouw nog in december en juli uit, maar diegenen die verzekerd willen zijn van het mooiste stekje voor de beste prijs, boeken al in oktober of november. De boekingssystemen staan namelijk bij diverse organisaties al open. Met de hoge vroegboekkortingen ben je tegenwoordig voordeliger uit dan met een lastminute. Vooral in de schoolvakanties loopt dat voordeel met honderden euro’s op”. Tijden veranderen…  
 
pbjgmqlsywysgx2icsjv4gcwl