Herfstweer op komst

Foto:

Het relatief warme, droge en zonnige weer van september zet de eerste dagen van oktober nog door, maar een weersomslag is op handen. Komend weekend passeert een eerste regenstoring. Begin volgende week wordt het ronduit herfstachtig met veel regen en wind.

Deze week nog prima najaarsweer
De eerste dagen van oktober is het rustig najaarsweer met weinig wind. Morgen is er veel bewolking en later op de dag vanuit het westen kans op wat regen of een bui. Donderdag is het op de meeste plaatsen droog met in de middag steeds meer ruimte voor de zon. Vrijdag wordt de mooiste dag van de week. Met behoorlijk wat zon loopt de temperatuur op naar 20 graden op de Wadden tot 22 in het zuiden en oosten van het land.
Zwakke storing in het weekend
Ook zaterdag is het nog 20 graden en een groot deel van de dag droog. Wel raakt het bewolkt en eind van de middag of in de avond volgt vanuit het westen regen. Zondag is het met 17-19 graden iets koeler. Er is kans op een bui, maar ook ruimte voor de zon.
Begin volgende week onstuimig
Vanaf maandag volgen enkele onstuimige dagen met soms veel wind en regelmatig regen, waarbij de neerslagtotalen flink kunnen oplopen. De wind zit dan vooral in de zuidwesthoek, waardoor het zeker niet koud wordt. Maar maxima boven 20 graden zitten er dan niet meer in.
bron: weeronline
———————————————————————————————————
            advertentieleovanrieldierendag