“Sluiting Bluf heeft andere reden”

Het feit dat de uitbaatster van Café Bluf niet beschikt over een horecavergunning, is niet de echte reden dat het café vorige week de deuren moest sluiten op last van burgemeester van Diessen. Dat  beweert advocaat Heijkant, raadsman van Bluf, volgens een artikel op de website van het Brabants Dagblad

Volgens de krant beweerde Heijkant tijdens een zitting van de bestuursrechter in Breda dat “burgemeester René van Diessen een stok gezocht om de hond mee te slaan nadat er klachten uit de buurt waren gekomen over motorrijders die het café zouden bezoeken”
Het lukte de raadman overigens niet om de sluiting ongedaan te maken want de rechter gaf de burgemeester gelijk op grond van de wet
De raadsman van Bluf kreeg het sluitingsbevel overigens niet van tafel. De rechter deed direct na de zitting uitspraak en stelde vast dat de burgemeester van Dongen op grond van de wet het recht had om de zaak dicht te doen.
De uitbaatster en haar toenmalige partner namen café Bluf aan de Wilhelminastraat in januari 2012 over. De vergunning stond op zijn naam. In oktober 2013 liet hij zich uitschrijven bij de Kamer van Koophandel en stond zij te boek als eigenaar van het café. Maar volgens de wet moeten horecaondernemer en vergunninghouder een en dezelfde persoon zijn. En de huidige uitbaatster komt pas in 2015 in aanmerking voor een vergunning vanwege een veroordeling uit 2010 wegens rijden onder invloed.