FAIRSTORE DONGEN maakt duurzame mode zichtbaar met Inspiring Storie

Fairstore Dongen doet mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week van 6 t/m 11 oktober.  In circa 80 toonaangevende winkels door heel Nederland wordt duurzame mode zichtbaar gemaakt.  Dit landelijke evenement wordt georganiseerd om de consument inzicht te geven in verantwoorde mode en te informeren over waar men op moet letten bij de aankoop van hun kleding. Zo’n groot aantal multi brand fashion stores die de handen ineen slaan om Inspiring Stories te vertellen, is een primeur in Nederland en zal zijn hoogtepunt beleven op 10-10, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz, duurzaamheids-adviseur voor fashion retailers en importeur, in samenwerking met retailservice-organisatie Euretco,  Urgenda, organisatie voor duurzaamheid en innovatie, Kiesduurzamemode, het platform voor koplopers in duurzame mode, en wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Verantwoordelijke rol
Fairstore doet mee met de Dutch Sustainable Fashion Week omdat wij het  belangrijk vinden om de inspirerende verhalen achter duurzame mode met onze klanten te delen. Wij laten graag zien welke kledingstukken in onze winkel op een duurzame manier geproduceerd zijn en geven hier graag meer informatie over.  Er bestaan nog veel misverstanden over duurzame mode en deze kunnen wij  de wereld uit helpen  met onze deelname aan de ‘groene’ variant van Fashion Week. Laat u inspireren door duurzame mode en de inspirerende verhalen die daarbij horen.  
m8z5148v9w7l9zzou3u506fa3 
Inspiring Stories 
Het thema van de Dutch Sustainable Fashion Week  is Inspiring stories, waarin  de achtergrondverhalen van de deelnemende merken centraal staan.  Dit gebeurt door middel van verschillende middelen die wij inzetten, zoals hangtags aan de duurzame producten, showcards met informatie die gepresenteerd worden bij de merken en een hanger in de paskamer met tips om je garderobe te verduurzamen. 
Opening week van de duurzaamheid
Wethouder Van Beers opent de week van de duurzaamheid in de Fairstore  op maandag 6 oktober om 13.00 uur.Natuurlijk is Fairtore er trots op dat de Gemeente Dongen hieraan meewerkt! De (biologische) bubbels staan klaar!
BN’ers
Naast de organiserende partijen, wordt de campagne ondersteund door diverse Bekende Nederlanders zoals Katja Schuurman, Lodewijk Hoekstra, Helga van Leur, Do, Jorna Spapings, Reinier van den Berg, Vivian Reijs en verschillende mode- en duurzaamheids-deskundigen.  Zij laten de consument zien dat het een actueel thema betreft en vertellen waarom het kopen van duurzame mode voor hen belangrijk is.
m53nyetrnmk7hygqrqpt2yu77
 
Social media Throw Back Fashion Contest
Volg de Dutch Sustainable Fashion Week via Twitter #inspiringstoriesdsfw en www.Facebook.com/inspiringstoriesdsfw Via de ludieke Throw Back Fashion Contest, waarbij consumenten een foto posten in een oude, gedateerde outfit, zijn mooie prijzen te winnen! Kijk voor meer informatie en alle deelnemende winkels op www.inspiringstories.nl  
De Fairstore is gevestigd aan de Tramstraat 45 in Dongen. 
www.fairstore.nl