Marco van Strien maakt lekkerste gehaktbal van Nederland

Foto:

Keurslager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2014. Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers op 29 september. Juryvoorzitter en chef-kok Jeremy Vermolen reikte deze eerste prijs uit tijdens de prijsuitreiking in Maarssen. Vorig jaar scoorde Marco van Strien ook hoog bij de vakwedstrijden van de KNS: Marco werd toen tweede bij de Lekkerste Bal Gehakt en hij won de Spare Ribs Trophy 2013!

De gehaktballen van Van Strien winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.
De jury, bestaande uit Jeremy Vermolen, chef-kok, juryvoorzitter en regelmatig te zien op tv, slager en winnaar van 2013 Theo Beerens en SVO-docent Ruud van Gils, zegt over de Lekkerste Bal Gehakt: “Een lekkere bal gehakt moet karakter hebben. Een beetje rul, lekker sappig en een mooie kleur. Laat de eenvoud z’n werk doen, dan komt het vleesaroma tot z’n recht en is het in balans met de kruiding. Dan krijgt de gehaktbal het respect die het verdient. Deze winnende gehaktbal heeft het allemaal.”
Een trotse Marco van Strien: ”Ik vind het geweldig dat we de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! We scoorden eerder al hoog, maar nu toch de hoofdprijs. Ik vind het vooral gaaf om te zien dat we meerdere jaren hoog scoren, dat we onze kwaliteit vast kunnen houden.”
Over Keurslagerij Marco van Strien
Marco en zijn vrouw Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Zij hebben een dorpsslagerij met een groot assortiment en zeer veel zelfgemaakte producten. Al eerder viel Keurslager Marco van Strien verdienstelijk in de prijzen; met zure zult, het lekkerste ding van Brabant (de Brabantse Globe) en hij werd in 2007 2e bij de Slagerij van het Jaar-verkiezing. In 2013 won Keurslagerij Marco van Strien de Spare Ribs Trophy. Inmiddels werken er 25 mensen in de slagerij, die allemaal een interne opleiding krijgen.
bron: knsnet.nl
———————————————————————————————————
            advertentieleovanrieldierendag