Uitverkochte show bij wereldweek Cambreur College

Foto:

Afgelopen week stond het Canbreur College in het teken van de Wereldweek. Een hele week lang, van maandag 22 tot en met vrijdag 26 september zijn de  de eerstejaarsleerlingen van gebouw C van het Cambreur College aan het werk geweest rondom het thema wereldculturen. Veel gastdocenten uit onder andere Nigeria, China, Afghanistan en Brazilië hebben de leerlingen kennis laten maken met hun gebruiken en gewoonten en onze leerlingen hun verhalen verteld. Op vrijdagochtend, tijdens een gezamenlijk ontbijt,  mochten de leerlingen proeven van allerlei wereldse hapjes die beslist anders smaakten dan hun gebruikelijke boterhammetje met hagelslag.

Na een drukke week, waarin de leerlingen onder meer ook een theateract moesten instuderen voor hun afsluitende show, mochten ze dan eindelijk donderdagavond in de aula van het hoofdgebouw van de school het podium op. Een roffelende djembesessie, een enerverende Afrikaanse dans, een spectaculaire Capoeirashow, een relaxed Tai-Chi-optreden en een bijzondere muziekuitvoering waren het resultaat. Daarnaast leidde Vincent van Praag uit klas 1J, als een volleerd rugby coach, de Nieuw Zeelandse Haka en de wervelende modeshow van klas 1H, voorbereid door Marjan van Nistelrooij, werd op hilarische wijze gepresenteerd door Niels van Strien. 
Om de optredens te completeren gaven de verschillende workshopleiders ieder nog een solo-optreden waar het publiek van smulde. Een aantal dappere moeders durfde uiteindelijk ook het toneel op om de ritmische bewegingen van Cynthia Gabla uit Ghana tijdens een Afrikaanse dans na te doen.
Twee kanjers van leerlingen werden in het zonnetje gezet omdat ze met hun sponsorloop ontzettend veel geld hadden opgehaald voor Vluchtelingenwerk Nederland: Guus Kools uit klas 1G bijna 120 euro en Bas Nuchelmans uit klas 1K ruim 95 euro. Omdat nog niet alle leerlingen hun sponsorgeld hebben ingeleverd is het totaalbedrag van de sponsorloop nog niet bekend, maar dat het een bedrag is waar het Cambreur College trots op mag zijn dat is iets dat zeker is. Helma Frank van Vluchtelingenwerk overhandigde Guus en Bas een mooi boek voor hun fantastische werk en sprak vervolgens haar bewondering uit voor de prettige samenwerking deze week met het Cambreur College; een school vol energie, inventiviteit, creativiteit en vooral respect voor de medemens. De Wereldweekcommissie van het Cambreur College, bestaande uit Annemieke Trella, Sandra Koenen en Ton van Zundert, kan terugkijken op een super geslaagde  week waaraan heel veel ouders en andere vrijwilligers hun hulp hebben verleend.