Agenten in een nieuw jasje gestoken

Foto:

De agenten op straat in Zeeland en West-Brabant krijgen in de periode van maandag 29 september tot en met vrijdag 17 oktober een nieuw uniform.Misschien zag u het al eerder in de krant of op het journaal, maar binnenkort ziet u ook in uw buurt ‘het nieuwe blauw op straat’. Het uniform ziet er heel anders uit. Het is minder formeel, een stuk moderner en praktischer, en veel opvallender dankzij de felgele strepen op de bovenkleding. Het past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het huidige tenue.

Huidige uniform blijft
Het ‘nieuwe blauw’ is voorlopig alleen bedoeld voor politieagenten die echt op straat werken. Op politiebureaus en bij officiële gelegenheden blijft u het huidige uniform nog tegenkomen. In allebei de uniformen is de politie even waakzaam en dienstbaar. U kunt uw vragen dus aan allebei de ‘uniformen’ stellen: het zijn en blijven allemaal politiemensen.
Zodra de agenten hun nieuwe uniform krijgen, gaan ze het dragen. Daarom kan het gedurende enkele weken zo zijn dat een deel al in het nieuwe tenue loopt en een deel nog in het oude.