Website gemeente Dongen voldoet aan alle webrichtlijnen

Foto:

De website van de gemeente Dongen is bij een inspectie beoordeeld met drie sterren (hoogst haalbare) en het waarmerk Drempelvrij. De inspectie wordt jaarlijks uitgevoerd door een onafhankelijke partij volgens webrichtlijnen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

De webrichtlijnen gaan over het ontwerpen, bouwen en beheren van websites en zorgen dat een website optimaal toegankelijk is. Stichting Waarmerk drempelvrij.nl kent 3 niveaus van toetsing. Per 1 januari 2015 moeten alle gemeenten voldoen aan het eerste niveau (1 ster) van de webrichtlijnen.
Toegankelijke website
Het Waarmerk Drempelvrij.nl is voor bezoekers een garantie voor toegankelijkheid. Een toegankelijke website is zo ontworpen, gebouwd en ingericht dat deze door alle bezoekers goed kan worden gebruikt. Op dongen.nl is het bijvoorbeeld mogelijk om teksten te vergroten, voor te laten lezen of te bedienen zonder muis. Ook wordt er gebruik gemaakt van vriendelijke URL’s die duidelijk maken waar een bepaalde link naar verwijst. Tevens is een toegankelijke website beter vindbaar in zoekmachines.
Meer informatie
Meer informatie over het waarmerk vindt u op de website van Drempelvrij.nl: www.drempelvrij.nl.