Air 4 Tieme brengt ruim zes duizend euro op

Foto:

Tieme Siemons, het 5 jarige neefje van Dongenaar Dennis Horvers, heeft de ongeneeslijke ziekte cystic fibrosis (cf), ook wel bekend als de taaislijmziekte. Het is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Sterker nog, er is nog niemand die op dit moment deze ziekte kan genezen. ,,Ik kan niets voor Tieme doen. Wel kan ik zorgen dat er geld binnenkomt waardoor de stichting onderzoeken naar de geschikte medicijnen, die de kern aanpakken, kan bevorderen.” Na vele voorbereidingen was 6 september de grote benefietavond in het café De Salamander. Oom Dennis zag zijn droom uitkomen. Aan het einde van de avond toonde hij vol trots een cheque met daarop het bedrag van 6218,72 euro. Samen met zijn neefje Tieme en moeder Mary overhandigde hij afgelopen woensdag dit symbolisch bedrag in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis aan het onderzoeksteam. Een team, bestaande uit een aantal specialisten, dat op zoek zijn naar geschikte medicijnen om deze slopende ziekte onder de knie te krijgen.

Met gemengde emotionele gevoelens kijkt Mary Siemons, moeder van Tieme, terug op de benefietavond. ,, Ik stond bij de entree en was benieuwd wie ik kon begroeten. Vrienden en vriendinnen van vroeger. Maar ook familie en bekenden. Kortom: veel mensen die op welke manier dan ook hun steentje bij wilden dragen kwamen zaterdag!” Toen aan het einde van de avond alle geldbedragen bij elkaar geteld waren, kon Dennis het niet geloven. ,,Ik heb gezegd nog eens tellen, ik kon mijn ogen niet geloven! Meer dan zes duizend euro!” Ook in Rotterdam stond het medisch team versteld, dat zo’n bedrag op een avond bijeen gehaald was.
Er zijn nog steeds mensen die volgens Dennis Horvers een bijdrage willen storten omdat zij niet op deze avond konden zijn. ,,Dat kan!” (aan het einde van dit verhaal vindt u het nummer waar u uw bijdrage kunt storten).
En hoe is het nu met Tieme?
,,In november moet Tieme stoppen met zijn voedingssupplementen. De reden hiervan is dat hij diverse tests ondergaat en die mogen niet beïnvloed worden door andere medicijnen. Begin 2015hopen we dat Tieme ingesteld staat. We hopen dan op de juiste dosering die de kern van CF aanpakt,” besluit Mary Siemons en voegt toe dat zij en Ronald helaas niet iedereen persoonlijk hebben kunnen bedanken. ,,Dus bij dezen! Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage, op welke manier dan ook. Een onvergetelijke avond was het!”
Wilt u nog wat storten? 
D.J.J. Horvers, inzake Air 4 Tieme. Rekeningnummer ABN Amro, NL49ABNA 0544 7999 84.
Air 4 Tieme, 
Zij hebben belangeloos een bijdrage geleverd.
Paperback speelde tijdens de benefietavond,
Samen met DJ Jim Craane stond de avond bol van muziek,
Marco Faro van  2 stage Sound & Vision voor geluid en licht,
Personeel Salamander schonk 75 % van hun salaris, 
Coert en Jolanda van Os doneerden een groot deel van de omzet,
Mora Snacks droeg bij met hapjes,

Maar ook Dongense sporters schonken:
Wereldkampioene Indoor Meerkamp Nadine Broersen schonk
twee paar spikes en haar startnummer EK: goed voor 155 euro,
Michael de Leeuw (FC Groningen shirt ) 160 euro,
Zeven voetbalshirts gesigneerd van Feijenoord, PSV (mannen en vrouwen), NAC, Twente, Willem II en Heracles waren goed voor 855 euro.
Dit alles aan de man gebracht door veilingmeester Teun Aarden.
Dartvereniging De Tobbers had een feestavond, goed voor 350 euro.
En vergeet niet de bijdragen van: familie, vrienden, bekenden en onbekenden!!