Jos en Toos Ansems-Pijnenburg 60 jaar getrouwd

Foto:

Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat Jos Ansems en Toos Pijnenburg elkaar het jawoord gaven. Speciaal voor deze gelegenheid ging burgemeester René van Diessen vanochtend met een bloemetje in de hand op felicitatiebezoek bij het diamanten bruidspaar. dongen.nieuws.nl was erbij.Het bruidspaar was blij verrast met de komst van de burgemeester die natuurlijk op taart onthaald werd. Jos Ansems (86) en Toos Pijnenburg (84) leerden elkaar zeventig jaar geleden kennen en zij zijn sindsdien zowat onafscheidelijk. Jos was een telg van het echtpaar Ansems wat vroeger Café De Hoop (later Café Aurora) met bioscoopzaal in de Kerkstraat uitbaatte. Toos was een dochter van slager Pijnenburg in de Julianastraat.

Toen ze, na een kleine tien jaar verkering, trouwden op 22 september 1954 namen ze hun intrek in een huis aan de Emmastraat. Wat later verhuisden Jos en Toos naar de Kanaalstraat, waar hun twee kinderen geboren werden. Jos werkte als hoofd van de plantsoenendienst van de gemeente Dongen waar hij in 1997 na 40 dienstjaren afscheid nam. Ter gelegenheid van dit afscheid ontving Jos Ansems een koninklijke onderscheiding. 
josansems
Jos Ansems laat zijn koninklijke onderscheiding zien aan burgemeester van Diessen
Het echtpaar Ansems-Pijnenburg woont nog steeds zelfstandig in hun huis aan de Kanaalstraat waar burgemeester van Diessen deze ochtend de felicitaties namens de gemeente Dongen overbracht. De 60-jarige bruiloft is afgelopen zaterdag uitgebreid gevierd met familie en vrienden in Brasserie Winkk. Meer dan 70 gasten maakten er samen met Jos en Toos een mooie dag van.