Zondag matinees in de Oude Kerk 

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

De stichting de Oude Kerk organiseert, de komende maanden met jonge musici een viertal concerten. Tijdens deze concerten kunt u genieten van muziek van voornamelijk kleinere ensembles, bestaande uit gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en afgestudeerde musici.

Op 21 september bijt we met koperkwintet “Stuiver” het spits af. Stuiver laat u genieten van mooie composities voor twee trompetten, hoorn,trombone en bastuba. Stuiver heeft een uitgebreid repertoire van alom bekende klassiekers, aria’s, en musicalnummers  tot jazzstandaards, polka’s en marsen. De huisarrangeur zorgt voor geschikte bewerkingen van deze muziekstukken. Daarnaast begeleidt Stuiver geregeld verschillende koren in de regio en levert zij niet zelden een bijdrage aan theaterstukken, kerkdiensten en recepties.
Op 19 oktober is het de beurt aan “Trio Ligno”. Een ensemble van dwarsfluit,klarinet en baritonsax. Door de bijzondere samenstelling van dit ensemble is er slechts weinig originele muziek voorhanden. De leden van het trio gaan daarom op zoek naar muziek die hen raakt en ze schrijven die vervolgens om naar de unieke bezetting. Trio Ligno speelt de muziek recht uit het hart. Een ware belevenis voor elke muziekliefhebber.
“Femmesemble” zal op 9 novemeber een concert verzorgen. Vijf dames die a cappella zingen, dat is Femmesemble! Ze studeren momenteel aan het Fontys Conservatorium te Tilburg voor de bachelor-opleiding klassiek solozang.  
De muziek die Femmesemble uitvoert, omvat alle stijlperioden van Barok tot hedendaagse klassieke muziek, met af en toe een uitstapje naar de dissonante sferen van de close harmony.
De afsluiting van deze reeks matinees is op 14 december. Bij dit finaleconcert zijn twee ensembles betrokken, octet ”Otto-e-Mezzo” en “Blazers Compagnie Dongen” 
Blazersensemble Otto-e-Mezzo bestaat uit studenten van het Fontys conservatorium Tilburg en gevorderde amateurs. In de basis is Otto-e-Mezzo een octet, bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns, maar het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting. Het ensemble is begin 2007 opgericht om te voorzien in de behoefte om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen.
De Blazers Compagnie Dongen is een nieuw muzikaal Dongens initiatief. Een aantal gedreven en geroutineerde musici uit Dongen heeft de handen ineen geslagen om op projectbasis muzikaal samen te werken.  Bij zo’n project worden in korte tijd, onder leiding van dirigent Robert van Enschot, diverse muziekstukken ingestudeerd waarmee wordt toegewerkt naar een optreden. Tijdens dit eerste concert staan de koperblazers centraal. In totaal zullen 11 musici een ‘muzikale reis door de tijd’ maken en muziekstukken uit vier verschillende eeuwen ten gehore brengen.
De concerten vinden plaats in de Oude Kerk, Kerkstraat 56 te Dongen. Aanvang 14.30 uur. Entree € 5,–