VV Dongen op weg naar ‘de gezonde sportkantine’

Foto:

VV Dongen is een van de 50 voetbalclubs in Nederland die deelnemen aan het project Vullen of Voeden van Wilfred Genee. Doel van het project is meer gezonde gerechten aan te bieden in voetbalkantines, naast het bestaande aanbod. Zaterdag 6 september was het zover: de kick-off van de 50 voetbalkantines die kiezen voor een gezonde koers. VV Dongen stond deed dit met een spellencircuit voor de jeugdspelers waarbij, naast bewegen,  vooral groenten en fruit het thema vormden.

De bezoekers van het sportpark konden gratis een voorproefje nemen van de gezonde gerechten die komend seizoen in de kantine aangeboden worden: o.a. fruitsmoothies en het ‘balletje breed’ (een gezonde variant van de gehaktbal, gemaakt van rundergehakt en opgewarmd in een zgn. Airfryer). In ’t Groen Groente en Fruit en Goos Tuinbouw zorgden voor komkommers, snoeptomaatjes en een lekkere appel, die gretig aftrek vonden. 
Meest bewuste voetbalkantine
Waar een weddenschap tussen Johan Derksen en Wilfred Genee al niet toe kan leiden. Nu Derksen de weddenschap heeft verloren, zal hij als tegenprestatie in een van deze voetbalkantines zijn kookkunsten vertonen wanneer hij met het hele Voetbal International team aan het einde van het seizoen zijn opwachting maakt in de “meest bewuste voetbalkantine 2014-2015”. Deze winnende voetbalclub krijgt bovendien een wedstrijd tegen het RTL-sterrenteam cadeau en maar liefst een geldbedrag van 15.000 euro, beschikbaar gesteld door Jamie Magazine, het maandblad van topkok Jamie Oliver. Het belangrijkste is natuurlijk dat er in deze 50 kantines tenminste drie nieuwe gezonde gerechten verkrijgbaar zijn, waardoor de jeugd, maar ook volwassenen eindelijk een keuze krijgen: Vullen of Voeden, ook in de voetbalkantine.
Het project wordt ondersteund door het Convenant Gezond Gewicht, maar ook het ministerie van OCW en private partijen als Philips, HANOS en Severin zijn belangrijke ondersteunende partijen in dit aanvankelijk persoonlijke initiatief geweest.  VV Dongen kan, gezien de positieve reacties van zowel sporters als bezoekers, terugkijken op een geslaagde Kick-off. Een mooie start van een gezond seizoen bij VV Dongen!
Kijk op www.vullenofvoeden.nl voor meer informatie, recepten en spelletjes.