Dongenaar aangehouden na bedreigen opsporingsambtenaar

Foto:

Agenten hielden maandag op de Everdenberg in Oosterhout een 32-jarige man uit Dongen aan. De man wordt ervan verdacht, samen met andere mannen, een 63-jarige opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Oosterhout te hebben bedreigd. Ook werd een spiegel van de dienstauto van de handhaver vernield. De opsporingsambtenaar heeft aangifte gedaan

De opsporingsambtenaar van de gemeente Oosterhout was maandagmiddag 8 september rond 14.40 uur op de Everdenberg bezig met het uitschrijven van parkeerboetes in een parkeerverbodzone, toen hij door een aantal mannen werd bedreigd. Ook werd de buitenspiegel van zijn dienstvoertuig vernield. Hij riep de hulp in van de politie, die op de Everdenberg één verdachte kon arresteren. Het gaat om een 32-jarige man uit Dongen. Hij is in de cel gezet.
Geweld tegen medewerkers met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. 
Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.