450 jaar Klein-Dongen-Vaart

Aanstaande zondag 14 september viert Klein-Dongen-Vaart haar 450-jarig bestaan. Een werkgroep is al maanden bezig om deze dag op een bijzondere mnaier in te vullen en heeft een veelbelovend programma in elkaar gezet. De bewoners van de twee kernen nodigen alle Dongenaren dan ook uit om dit mee te maken. Er zijn zowel binnen als buiten diverse activiteiten voor alle leeftijden.

Deze dag begint met de traditionele oogstdankviering van de ZLTO in de Hubertuskerk.
Van 11.00 uur tot 17.00 uur is er een streekmarkt met onder meer oude ambachten. Zo zullen er onder meer een hoefsmid en een imker aanwezig. Verder krijgt u demonstraties van   een mandenvlechter, een palingroker, kantklossers en een tingieter. Natuurlijk zijn er veel kramen met streekproducten, maar ook bedrijven, hobbyisten en verenigingen ontbreken niet. De land- en tuinbouworganisatie ZLTO komt met een heuse Taste Sensation en de kleintjes kunnen een ritje maken op een pony.
Er zijn eventueel nog kramen beschikbaar. Een kraam kost slecht €25,- en is 4 meter breed.
Heeft u interesse stuur dan een e-mail naar [email protected] .
In Cafe ’t Karrewiel is een foto- en filmtentoonstelling over de geschiedenis van 450 jaar Klein-Dongen-Vaart,  kantklossen. In Cafe ’t Vaartje zijn demonstraties van Kruisboogvereniging ‘Onderlinge Vriendschap’ uit De Moer en Handboogvereniging ‘Tevredenheid’ uit Dongen-Vaart. Daarnaast wordt uitleg gegeven over het wildbeheer en is er muziek van fanfare Sint Hubertus. Ook is er live muziek van Full Flavour. In De kijkstal achter De Vaartse Hoeve worden de staldeuren opengezet en kan er onder meer met biggen geknuffeld worden.
qmdv60kwlq911g7lcp6ho0c8l
Door de ontstaansgeschiedenis van deze streek is er in samenwerking met de Heemkundekring de Heerlijckheit Dongen een demonstratie van de turfwinning en vervoer van turf met een oude schuit over de Vaart
Zaterdag 20 september wordt het jubileum afgesloten met een feestavond in Café ’t Karrewiel, aanvang 20.30 uur 
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats aan de Vaartweg. Parkeermogelijkheid is er achter Sporthal De Gaasjes. Zie ook
www.450kdv.nl en op facebook via; 450jaarkleindongenvaart
ydstakvcwzzn5qtk9c6sz3eg5