Bedankt Henk!

Foto:

Afgelopen zondagavond 7 september overleed dongen.nieuws.nl fotograaf Henk Barmentlo. Henk moest de strijd tegen een niet te overwinnen tegenstander opgeven. Henk was vooral bekend als fotograaf tijdens talloze evenementen in en rondom Dongen. Voor dongen.nieuws.nl maakte Henk vele duizenden foto’s bij zowel groot als klein nieuws. Zijn kleurrijke reportages van vele carnavalsevenementen, Oranjeparkfestivals, Zomerspelen en avondvierdaagses werden vele malen bekeken door de vele bezoekers van deze website.Toen dongen.nieuws.nl in april 2010 online ging, bood Henk zich al snel aan als fotograaf. Hij was toen al jaren hoffotograaf bij TC Bas Dongen. “Maar” zei Henk “Ik heb voldoende tijd en ik vind het nog hartstikke leuk om te doen.” Dat laatste straalde hij dan ook echt uit. Overal waar Henk op met zijn onafscheidelijke camera opdook had hij het naar zijn zin en door die positieve houding was Henk ook overal een graag geziene gast. Af en toe kwam Henk voor ‘werkoverleg’ op de koffie bij de redactie en dat betekende dan altijd een paar uurtjes keuvelen over alles wat er zich in Dongen afspeelde.

Tijdens de  carnavalsavonden was Henk altijd op zoek naar mooie plaatjes van de feestgangers. Zijn natuurlijk charme zorgde ervoor dat de carnavalsvierders als vanzelf voor hem poseerden. Met zijn drang naar perfectie zat ie dan na zo’n avond nog vaak uren achter de computer om ervoor te zorgen dat ie de foto’s dezelfde nacht nog kon doorsturen.  “De bezoekers van dongen.nieuws.nl willen natuurlijk wel de volgende ochtend de foto’s zien” aldus Henk. Hij genoot daarna van de vele positieve reacties.
Een jaar geleden, in september 2013 kreeg Henk te horen dat hij een zware strijd aan zou moeten gaan tegen een nietsontziende ziekte. Hoewel Henk altijd positief de toekomst in bleef kijken vroeg deze strijd enorm veel van hem. Desondanks ging Henk als het een beetje mogelijk was, nog steeds op pad om zijn grote hobby, het fotograferen, uit te oefenen. De laatste twee maanden won de ziekte steeds meer terrein. Tijdens de luchtmachtdagen in juni in Gilze-Rijen maakte Henk zijn  laatste foto’s. Hij bleef positief maar kon de strijd niet winnen. Afgelopen zondag overleed Henk. Henk Barmentlo is niet meer. Henk, we zullen je missen. Bedankt voor de fijne samenwerking en de vele mooie en gezellige momenten.
Onze gedachten gaan ook uit naar zijn echtgenote Wil, dochter Saskia, zijn kleinkinderen en overige familieleden. Wij wensen hen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
Namens dongen.nieuws.nl
Bart van Kerkhof
De crematieplechtigheid vindt plaats op zaterdag 13 september  om 11.45 uur in het crematorium te Tilburg. 
henk-barmentlo