Burgemeester geeft jubilaris Cor Timmermans eigen straatnaambord

Foto:

Een bijzondere dag voor Cor Timmermans (64) uit Dongen. Hij vierde vandaag zijn 50-jarig dienstjubileum bij Coca-Cola Enterprises. Tijdens de receptie bij Coca-Cola werd de nietsvermoedende Cor in het bijzijn van zijn collega’s, familie en vrienden verrast door burgemeester René van Diessen. Samen met de burgemeester onthulde hij buiten bij de personeelsingang van Coca-Cola een straatnaambord. Op het officiële blauwe bord prijken in witte letters ‘Cor Timmersmansstraat’ met daaronder de officiële datum van het jubileum: ’17 augustus 2014, 50 jaar Coca-Cola’. Het bord staat buiten bij de personeelsingang van Coca-Cola waar dagelijks veel medewerkers langslopen. 

Verbondenheid
”Coca-Cola is voor de gemeente Dongen een belangrijke werkgever voor inwoners van onze 
gemeente. Wij wilden deze verbondenheid benadrukken en daarbij dachten we aan een ‘echt gemeentelijk’ cadeau: een straatnaambord,” aldus burgemeester René van Diessen. “Daarbij komt dat iemand zoals Cor Timmermans, in deze tijd waarin we allemaal langer door moeten werken, een erg mooi voorbeeld voor anderen is.” 
Toespraken directie
Na de onthulling ging het gezelschap naar binnen en sprak de directie van Coca-Cola de 
jubilaris toe. Rein de Jong, Directeur Supply Chain Operations Coca-Cola Dongen: “Ik wil Cor 
van harte feliciteren met zijn jubileum. Uiteraard laten we deze mijlpaal niet onopgemerkt 
voorbij gaan. Cor is een fantastische collega, altijd opgewekt en zet zich jaren met hart en ziel in voor Coca Cola.” Timmermans ontving onder meer een zeer beperkte oplage kleine colaflesjes met speciaal Timmermans-jubileumetiket. 
Ook Hein van Tuijn, de werkgever waar Cor destijds in dienst trad (in de Exota tijd), was aanwezig. Hij vertelde hoe moeilijk er in de jaren zestig aan personeel te komen was. “We waren toen al erg blij met jou” aldus van Tuijn tegen de jubilaris
Reactie jubilaris die duidelijk onder de indruk was van alle aandacht. “De receptie was al geweldig en dat er nu ook nog een straat naar mij vernoemd wordt, is natuurlijk helemaal fantastisch. Het waren 50 prachtige jaren bij Coca-Cola en ik hoop er zeker nog een aantal jaar aan vast te  plakken”, aldus Cor Timmermans.
Een collega van Timmermans had berekend hoeveel er in de vijftig jaren door de jubilaris geproduceerd was en kwam tot de indrukwekkende som van 1 miljard liter frisdrank. “Daar doen wij hier met zijn allen twee jaar over en jij doet zoiets in je eentje.” Timmermans ontving uit handen van deze collega een bijzondere  ‘Lifetime Achievment Award’, een onderscheiding die tot nu toe maar voor zeer weinigen binnen de wereld van Coca Cola weggelegd is.
Loopbaan
De loopbaan van de geboren en getogen Dongenaar Cor Timmermans ving op 17 augustus 
1964 bij Coca-Cola Enterprises aan. De toen 14-jarige Cor begon als productiemedewerker. 
De afgelopen jaren vervulde hij onder andere de functies van etiketteerder en verzorger van bottelmachines. Nu – 50 jaar later – is Cor werkzaam als Operator Production. 
Later meer foto’s