Eén maand lang 10.000 stappen per dag

Foto:

Van 3 tot 30 september organiseert Vereniging BOSK de activiteit ‘Steptember’. Tijdens deze 28 dagen proberen teams van vier mensen  dagelijks 10.000 stappen te behalen. De leden van zo’n team laten zich hiervoor sponsoren en op deze manier wordt geld ingezameld voor onderzoek en ondersteuning voor mensen met Cerebrale Parese. Ook in Dongen gaat een team van vier dagelijks de uitdaging aan onder de naam Team Talipeer.

Lisette Oostdam, lid van het team, legt uit: “wist je dat de meeste mensen tijdens een werkdag maar 3.000 stappen zetten? Geen wonder dat we niet zo fit zijn als we zouden willen. Als je de hele dag zit, is het ook niet makkelijk om genoeg te bewegen. Maar nu is er Steptember. We dagen onszelf uit om de hele maand september elke dag 10.000 stappen te zetten. Het maakt niet uit of je nooit sport of soms al actief bezig bent en zijn meteen bezig om geld in te zamelen voor onderzoek naar CP.”
Dit jaar wordt het opgehaalde geld gebruikt voor het opzetten van een kenniscentrum om ouders te informeren en ondersteunen op het moment dat ze horen dat hun kind cp heeft. Daarnaast om een ervaringskenniscentrum op te richten, waar de ervaringen over leven met cp worden gebundeld en omgezet in tips, trainingen en betere zorg.
Wat is cerebrale parese?
Cerebrale parese is een bewegingsstoornis van de hersenen. Letterlijk vertaald betekent het hersenverlamming. Het geeft aan dat een deel van de hersenen door een beschadiging niet of anders functioneert dan normaal. Lisette Oostdam: “Ik steun dit doel omdat ik dagelijks met deze doelgroep kinderen werk en ervaar hoe noodzakelijk de voorlichting aan ouders en andere betrokkenen is. Bovendien maak je het verschil in het leven van mensen met cerebrale parese, de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen. Met Steptember kom je in beweging voor jezelf en voor anderen.”
Het team heeft een eigen internetpagina waarop te zien is hoeveel geld er al opgehaald is voor het goede doel. “U kunt op deze pagina een donatie doen (KLIK HIER). We zijn zeer dankbaar voor uw donatie!” aldus Lisette
Op facebook zijn de stappen en avonturen van team Talipeer ook te volgen en kun je lid worden van de facebookgroep (KLIK HIER).