Sfeervolle opening 54e Zomerspelen

Foto:

Na maanden van voorbereidingen was het vanmorgen dan eindelijk zover: de vierenvijftigste editie van de Dongense Zomerspelen ging van start! Precies 1472 kinderen, waarvan velen prachtig verkleed, kwamen met hun ouders, opa’s en oma’s naar het Wilhelminaplein om de opening van deze zomerspelen onder een stralend zonnetje mee te maken. Traditiegetrouw kregen de diverse groepen de gelegenheid om de avonturen die ze deze week gaan beleven, in te leiden.

De kinderen en het publiek maakten kennis met alle hoofdrolspelers van de komende week. Voor groep 1-2 Noorderpoort waren dat diverse figuren uit het wonderenwoud. Groep 1/2 Heilig Hart verblijft deze week in de insectenwereld. Eén van de hoofdrolspelers kwam hierbij zelfs letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.  Bij groep 3-4 maakten de kinderen, verkleed als drakenjagers, ook kennis met hun hoofdrolspelers die even snel als ze kwamen opeens ook weer verdwenen waren toen ze opgezogen werden  in een drakenjagersgezelschapsspel. 
vlieg
Groep 5-6 begeeft zich in heel andere sferen, zij verblijven in het discopaleis van Ronnie Cash, waar ze onder meer kunnen genieten van optredens van de USA Dance Group. De oudste kinderen van groep 7-8 gaan op avontuur in Troje , waar ze  proberen vrienden te blijven met de Spartanen. Hoe alle verhalen zich zullen ontwikkelen is natuurlijk nog even de vraag, maar uitgesloten kan niet worden dat er de komende week in Dongen regelmatig sprake zal zijn van verdwijningen, ontvoeringen, sabotages en andere spraakmakende gebeurtenissen.
Met het ontsteken van het Zomerspelenvuur en het gezamenlijk zingen van het Zomerspelenlied  werd de opening afgesloten en gingen de groepen naar hun eigen locaties om daar hun avonturen verder te beleven. Klik op de fotoreeks boven voor  een fotoreportage van de opening.