Mevr. Weterings-Maas 100 jaar

Het was een drukte van jewelste deze donderdagmiddag in Café Zaal De Gouden Leeuw. Maar er was dan ook iets bijzonders te vieren. Mevrouw Anna Weterings-Maas, door haar kleinkinderen ook wel Oma Anneke genoemd, vierde haar honderdste verjaardag in het bijzijn van familie, vrienden en kennissen. Natuurlijk was burgemeester René van Diessen ook aanwezig om de kersverse 100- jarige te feliciteren. Als cadeau bracht hij bakker Christ mee met een grote taart met daarop de beeltenis van ‘Oma Anneke’Anna Weterings-Maas werd geboren in augustus 1914 aan de Hoge Dijk in Oosteind. In haar jeugd verhuisde het gezin Maas (de ouders, Anna en haar broer) naar de Eindsestraat waar ze een groot deel van haar leven zou doorbrengen. Anna trouwde met Dhr Weterings en samen kregen ze maar liefst 11 kinderen. Op haar 49 ste werd Mevr. Weterings-Maas al weduwe, waardoor er heel wat op haar schouders terechtkwam. Met een positieve kijk op het leven heeft ze zich daar prima doorheen gewerkt. De 11 kinderen zorgden later voor 23 kleinkinderen die ‘Oma Anneke’ later weer verrasten  met 28 achterkleinkinderen. 

Via een tussenstop aan de Amstelstraat is Mevr. Weterings-Maas  inmiddels al een groot aantal jaren woonachtig in een appartement aan het Europaplein. Zij woont daar nog steeds zelfstandig, kookt nog haar eigen potje en is van plan dat ook nog wel even vol te houden. “Ik kom nog steeds niet vaak bij de dokter, dus ik ben nog gezond genoeg” aldus de 100-jarige die zeker nog kan genieten van een woordzoeker en niet te vergeten een sigaretje op zijn tijd.
Met zo’n grote familie heeft Mevr. Weterings-Maas aan bezoek geen gebrek. Alle generaties komen regelmatig even langs waardoor ze ook jong van geest blijft. Vandaag waren ze er allemaal om deze speciale dag mee te beleven. Een mooie dag voor een bijzonder mens.
Meer foto’s klik op fotoreeks boven