Blauwalg in speelwater Beljaart Buiten

Foto:

In het speelwater van Beljaart Buiten is blauwalg aangetroffen. Het gaat om twee soorten blauwalg in de vorm van fragmenten van blauwwiermatten. De waterkwaliteit van Beljaart Buiten is de afgelopen periode meerdere malen onderzocht door waterschap Brabantse Delta. De concentratie blauwalg is deze week toegenomen ten opzichte van vorige week. Het weer is van invloed op de waterkwaliteit.

Vermijd contact met het water
Omdat blauwalgen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid adviseren we mens en dier om ieder contact met water te vermijden. Bij het water van de speeltuin Beljaart Buiten is een waarschuwingsbord geplaatst om mensen hierop te wijzen.
 
Huidirritaties?
Heeft u Beljaart Buiten bezocht en heeft u last van huidirritaties of andere klachten? Neem dan contact op met uw huisarts. Heeft uw hond klachten? Neem dan contact op met uw dierenarts.
 
Onderzoek
De komende periode laat de gemeente, zoals gecommuniceerd op 1 augustus jl., de waterkwaliteit wekelijks monitoren. Tevens gaat de gemeente in samenwerking met waterschap Brabantse Delta op zoek naar een mogelijke structurele maatregel om overlast te voorkomen.