Nieuwe vondst in De Beljaart:  2000 jaar oude armband.

Foto:

De Dongense amateurarcheologe  Ellie van den Broek heeft weer een geweldige vondst gedaan in de Beljaart: een gedeelte van een glazen La Tène armband van zo’n 2000 jaar oud.  Het 5 ribbige fragment dat door Ellie is gevonden, is uit  de IJzertijd en wel uit de periode 230-100 v.Chr.

De glazen armbanden werden in de ijzertijd door vrouwen gedragen als armsieraad. Uit nederzetting opgravingen blijkt dat deze armbanden veel  voorkwamen. De glazen armbanden zijn natuurlijk ontzettend breekbaar en er is in Nederland dan ook nog geen enkel heel exemplaar gevonden. Ellie van den Broek heeft inmiddels al veel bijzondere  vondsten gedaan in de  Beljaart.  Veel van deze vondsten zijn nu te zien in  museum DE LOOIERIJ in Dongen, in de expo: LEVEN MET STEEN.  
Op zondagmiddag 10 en 17 augustus is ook deze nieuwste vondst te zien in het museum in   de Kerkstraat. Ellie is die middag zelf aanwezig in het museum om u over deze laatste vondst, en ook de andere vondsten die zij gedaan heeft in de Beljaart, te vertellen.
Het is meteen de laatste kans deze bijzondere expo LEVEN MET STEEN te bekijken, na 17 augustus komt een nieuwe wisseltentoonstelling. Toegang tot de expo is gratis.