450 jaar Klein-Dongen-Vaart.

Foto:

Klein-Dongen en Dongen-Vaart vieren dit jaar het 450-jarig bestaan. Ontstaan vanuit de turfwinning is het nu een gebied geworden met veel verschillende (vooral) agrarische activiteiten. 450 jaar is een mijlpaal die de bewoners van beide kerkdorpen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat  de  Z.L.T.O., de Vaartse Hoeve, café zaal het Karrewiel, café ’t Vaartje, Jeugdcentrum e.a. de handen ineen geslagen hebben om aan dit bijzondere jublieum een feestelijke tint te geven.

Zondag 14 september is er een Oogstdankviering in de Sint Hubertuskerk en aansluitend is er een  grote markt waar hobbyisten en ondernemers hun waar tentoonstellen. De ZLTO komt o.a. met Taste Sensation waarbij mensen met een druk op de knop informatie krijgen over waar ons eten vandaan komt en wat erbij komt kijken om het te produceren. Ook is er gelegenheid om een varkensstal van binnen te zien en kun je zelfs met een varkentje knuffelen.
Verder zijn er oude ambachten, is er muziek van de fanfare, boogschieten, tentoonstelling van foto’s en film, kinderactiviteiten, gelegenheid tot paardrijden, etc. Natuurlijk kan de turfwinning niet buiten beeld blijven. De Heemkundekring zorgt voor een boot waar lang geleden de turf mee werd vervoerd over het water van de Vaart en geeft hier uitleg bij.
Zaterdag 20 september is er afsluitend een feestavond bij het Karrewiel.
De organisatie is nog op zoek naar oude foto,s en film, daarvoor kunt U contact opnemen met Mieke van den Brand ([email protected]
Kraam huren?
Indien er belangstelling is voor een kraam ( voor slechts € 25,- ) kunt U zich melden bij Rolf in het Groen ([email protected] .nl). De markt wordt eenmalig georganiseerd ten behoeve van het 450-jarig bestaan.