19 e AED in Dongen bij Apotheek van der Veen

Foto:

Dongen lijkt zo langzamerhand de status ‘AED-proof gemeente’ te krijgen. Onlangs is de 19e AED geïnstalleerd bij apotheek van der Veen aan de Paukenlaan. Deze AED werd inclusief bijbehorende buitenkast beschikbaar gesteld door de heer en mevrouw van der Veen.

Alphega apotheken van der Veen en Racamy zijn twee van de vele zelfstandige Kring-apotheken in Nederland, die de overstap naar het merk Alphega apotheek hebben gemaakt. Met de slogan ‘Jouw gezondheid is onze zorg’ laat Alphega apotheek zien dat de zorg voor de klant verder gaat dan enkel het verstrekken van medicijnen. Alphega apotheek biedt oplossingen, die zich juist richten op preventie en denkt daarbij mee met de klant. Bij beide Alphega apotheken in Dongen kunnen klanten terecht voor professioneel, persoonlijk advies en informatie over al hun gezondheidsvragen en receptgeneesmiddelen. 
Erik van der Veen, apotheker van Alphega apotheek van der Veen: “door de overstap naar Alphega apotheek kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn met extra services. We  zijn onlangs gestart met een 24/7 uur Medicatie Afhaal Automaat en met een snelbalie. Voor beide nieuwe services kan iedereen zich vanaf nu opgeven”.
Onlangs hebben de ouders van Erik, de heer en mevrouw van der Veen, een AED inclusief buitenkast gekocht en hebben deze aan de zijkant van de apotheek aan de Paukenlaan laten monteren. Zij willen heel graag mee helpen om Dongen z.s.m. AED proof te maken. De leden van de werkgroep Dongen AED – Proof zijn dan ook erg blij en dankbaar dat de heer en mevrouw van der Veen het iniatief hebben genomen om de 19 e AED in de gemeente Dongen te bewerkstelligen, die 7 dagen per week 24 uur per dag beschikbaar is voor haar bevolking.
aedveen2
De heer van der Veen (senior), voorzitter van de stichting Reanimatie Dongen en Omstreken,  ziet dringend de noodzaak van een 6 minuten zone in. Hij raadt dan ook iedereen aan een cursus reanimatie met AED te volgen. Dit kan bij de stichting Reanimatie Dongen en Omstreken (een onderdeel van de Nederlandse Hartstichting), maar ook bij de EHBO vereniging Dongen. Deze cursus duurt maar 2 avonden van 2,5 uur. En vervolgens kunt u zich aanmelden bij “Hartslag.nu”. Ook BHV ‘ers kunnen zich aanmelden bij “Hartslag.nu”.
Als er iemand in uw omgeving een hartstilstand krijgt, en men 112 belt, gaat het systeem in werking via de meldkamer. Het systeem geeft dan een bericht aan 30 personen, in de buurt, die aangesloten zijn bij “Hartslag.nu”. De helft van deze personen krijgt de opdracht de AED uit een bepaalde kast te halen en krijgen daarvoor de toegangscode per SMS bericht.
De overige personen worden direct naar het huis van het slachtoffer gestuurd. Men is dus nooit alleen ter plaatse. Door deze snelle actie heeft het slachtoffer veel meer kans op overleving.
OPROEP:
 Vanaf 1979 is de heer van der Veen voorzitter van het “Comité Vrienden van de Hartstichting Dongen”. Dit comité verzorgt onder andere de jaarlijkse collecte van de Hartstichting. 170 collectanten gaan jaarlijks door weer en wind op pad om geld in te zamelen, dat gebruikt wordt voor voorlichting en medisch onderzoek. Het wordt echter elk jaar moeilijker collectanten voor alle wijken te vinden. Dit jaar kon er daarom in 27 wijken niet gecollecteerd worden. Er wordt dan ook dringend een oproep gedaan op de Dongense bevolking om zich op te geven als collectant. Hart en vaatziekte komen erg veel voor en dringend medisch onderzoek is dan ook nog steeds hard nodig. 
www.reanimatie-dongen.nl
Meer info bij Cees de Bra: tel. 0162 320507.
Ook voor sponsoring voor AED – kasten en onderhoud.