“Hubertuskerk betrekken bij huisvesting Agnesschool”

Foto:

Het doek gaat defintitief vallen voor de Hubertuskerk in Dongen-Vaart. Over een jaar, op 5 juli 2015 wordt de laatste kerkdienst gehouden. Het kerkgebouw blijft wel behouden. Wat daar in komt, is nog niet helemaal duidelijk, maar de huisvesting van de Agnesschool wordt in ieder geval bij de plannen meegenomen.

Wethouder Piet Panis antwoordde dit tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering op vragen van CDA-raadslid Rob Huijben. “Het verlies van de Hubertuskerk gaat de CDA-fractie aan het hart; wij vinden het belangrijk dat het kerkgebouw een centrale rol in Klein-Dongen-Vaart blijft behouden. De wethouder heeft daarover ook al uitspraken gedaan in de pers. Is de wethouder het gesprek al aangegaan”, wilde Huijben weten.    
Hij werd op z’n wenken bediend. “Ik heb eind mei een gesprek gehad met het parochiebestuur. Zij hebben toen toegelicht waarom ze niet anders konden dan stoppen met de kerkdiensten en de kerk af te stoten. Dit is nu een defintitief besluit geworden. Wij willen meewerken aan herbestemming en we zullen het kerkgebouw zeker betrekken bij de nieuwe mogelijkheden voor huisvesting van de Agnesschool”  aldus Panis.