Door heel Europa met auto van nog geen 500 euro

Foto:

Altijd hadden ze al een keer mee willen doen aan de Gumball Rally…. Patrick Snoeren (45) uit Dongen, financieel administrateur en Gilberto van de Vossenberg (42), verpleegkundige uit Waspik, maar helaas waren zij (nog) niet in het bezit van een Ferrari of Aston Martin. Sinds kort zijn ze echter gestopt met sparen, want ze kregen de mogelijkheid deel te nemen aan een veel groter avontuur: the Carbage Run. Een fantastisch avontuur door Europa van vijf dagen in een auto die niet meer dan 500 euro mag kosten (en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1998). Komend weekeinde gaan de twee beginnen met deze uitdaging.

“31 maart jl. om 16:00 uur startte de inschrijving en in 20 minuten waren alle 500 inschrijvingen vergeven, maar wij zaten erbij….!” vertelt een trotse Patrick. “Het uitzoeken van een barrel van niet jonger dan 1998 kon gaan beginnen. Vele auto’s zijn er bekeken, maar uiteindelijk slaagde we erin een prachtige goed ogende BMW op te kop te tikken voor 500 euro. Het “pimpen” van de wagen kon gaan beginnen. Hoe we uit eindelijk op het idee zijn gekomen er een “Indiaanse taxi” van te maken is eigenlijk nog steeds een raadsel maar het taxi bordje werd al snel gevonden via internet. Om de wagen te laten spuiten was geen geld, dus werden verf en rollers aangeschaft in de plaatselijke doe het zelf winkel en het rollen kon beginnen.”
Gilberto vult aan: “In 5 dagen met 500 wagens door Nederland, Duitsland, Polen, Oekraïne, Slowakije en Oostenrijk. Voor ons zou dat betekenen dat we ruim 4000 kilometer moesten gaan rijden. Niet alleen over asfalt, maar ook onverharde wegen zouden we moeten trotseren. In Polen zullen wij en de wagen getest worden door middel van een meer dan 100 kilometer lang  grind pad te moeten berijden. Daarbij worden we iedere dag voorzien van opdrachten die kunnen variëren tot het op de foto gaan met de plaatselijke beroemdheid tot het oplossen van puzzels om zo te weten wat de volgende plek is waar we ons moeten melden. Nee, een vakantie ritje zou het zeker niet gaan worden. Wij en de wagen zullen tot het uiterste getest gaan worden.”
Beide heren zijn geen echte autokenner en daarom meldden zij zich bij de BMW garage voor een gesponsorde vakantie check. “Gelukkig kregen we na een half uur  de “zegen” bij de BMW garage, waar de wagen met glans door de vakantie check heen kwam. 
Alvorens we daar weg reden wilde de manager toch nog wel even op de foto met onze wagen. Hij wist ons aan te geven dat hij niet iedere dag een Indiaanse taxi op de brug kreeg ter controle.” aldus Patrick

Het goede doel kwam daarna pas in beeld. Gilberto: “Voor de zekerheid openden we een web-pagina waar sponsoren en donateurs zich konden melden om ons in de benzine kosten tegemoet te komen. De benzine prijzen zijn in de Oekraïne dan nog wel gunstig maar in de omringende landen weten ze ook de benzineprijzen ook omhoog te krikken. Al snel bleek dit een eerste succes en wilden we door middel van onze deelname en het succes wat we al snel hadden met onze sponsor acties, ons ook in gaan zetten voor een goed doel. Een doel om geld in te zamelen tijdens onze rit. Een Indiaans doel, zodat we dicht bij het thema konden blijven.  Al snel werd dit gevonden in de DiDi-foundation. Een stichting die zich inzet voor weeskinderen in India. Hiervoor is enorm veel geld nodig en wij zetten ons daar dan ook graag voor in! Mochten we de eerste prijs van 1500 euro in de wacht slepen, zullen we zeker deze stichting extra in het zonnetje gaan zetten….!”
Zondag 13 juli as. zal om 11:30 vanuit de Deken Batenburgstraat 20 te Dongen hèt uitzwaaien van start gaan van de  Brabantse deelnemers aan de Carbage Run. Publiek is meer dan welkom
Facebook: https://www.facebook.com/groups/Indian.taxi/
www.carbagerun.nl
www,didifoundation.com
Twitter:  @Rubah_Tali 
Foto in bijlage: Bas Snoeren