Dertig attracties op Dongense kermis

Van 11 tot en met 15 juli staat het Wilhelminaplein in Dongen weer vol met kermisattracties. Er staan ongeveer 30 attracties klaar om jong en oud te vermaken. Op vrijdag is de familieavond, waarbij veel attracties speciale prijzen hanteren of aanbiedingen hebben voor de bezoekers. Op zondag vertoont clown Desalles zijn kunsten op de kermis en op maandag treedt Henk Bernard op. Jack Kunkels verzorgt het voorprogramma. 

 De opening van de kermis valt traditiegetrouw samen met de ballonnenwedstrijd. Na de openingshandeling op vrijdag 11 juli om 19.00 uur wordt het startsein gegeven voor de afstandswedstrijd. De ballonnen met wedstrijdkaart zijn die dag tussen 18.15 en 18.45 uur gratis bij de Cammeleur af te halen. Blaospiepel zorgt voor de muzikale begeleiding tijdens de tocht van de Cammeleur naar het Wilhelminaplein. 
Programma   
Op vrijdag start, na de ballonnenwedstrijd, de kermis met de familieavond. De attracties geven op deze avond aantrekkelijke kortingen. De kermis is deze dag tot 24.00 uur geopend. Op zondag 13 juli komt clown Desalles vanaf 19.00 uur zijn kunsten vertonen. Op maandag 14 juli 2014 treedt Henk Bernard op vanaf 21.00 uur. In het voorprogramma, vanaf 20.30 uur, zal Jack Kunkels een optreden verzorgen. 
Openingstijden kermis
Op vrijdag 11 juli is de kermis geopend van 19.00 tot 24.00 uur.
Van zaterdag 12 is tot en met dinsdag 15 juli is de kermis open van 13.30 uur tot 24.00 uur. Dinsdagavond 15 juli wordt met een spetterend vuurwerk de kermis om 23.00 uur afgesloten.
Ballonnenwedstrijd 2013
Zaterdagmiddag 12 juli is de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd 2013. De winnaars mogen om 14.00 uur bij de poffertjeskraam hun prijs, een dag gratis kermisvieren, in ontvangst nemen. De winnaars van 2013 zijn: Fleur Spaans, Fenne van Bommel, Mirre Netten, Sander Mewis en Werner Mewis.
Attracties
De kermisbezoekers kunnen zich uitleven in onder andere de draaimolen, de bootjesmolen en de buggy-ride. Andere attracties zijn autoscooter, lunapark, polyp, booster, Sound Machine en Thriller (spookhuis). Natuurlijk zijn er ook spel- en behendigheidsattracties en eetkramen. De attracties die deelnemen aan de familieavond kunt u herkennen aan de speciale poster.
Kortingsactie
De kermisexploitanten pakken dit jaar extra uit. In de week voor de kermis zullen kortingsbonnenboekjes onder de inwoners worden uitgedeeld. Dit gebeurt nabij winkels en scholen. In totaal zullen er 4.000 boekjes worden uitgedeeld. Tegen inlevering van een bon kan aan de betreffende attractie tegen een flinke korting worden deelgenomen.