Dongen beweegt: € 7.500 voor KIKA

De activiteiten die in juni in Dongen georganiseerd zijn in het kader van de actie ‘Dongen beweegt tegen Kanker’ hebben samen het prachtige bedrag van 7.500 euro opgebracht. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt door Rene Roovers, voorzitter van de organiserende Stichting en voormalig toptennisser Sjeng Schalken. De laatste gaf deze middag een tennisclinic aan kinderen van TC Bas Dongen.

De maand juni had dit jaar een bijzonder karakter . Dongen bewoog massaal voor KIKA ( Kinderen Kankervrij). Vanuit het hart van vrijwilligersorganisatie Dongen Fietst tegen Kanker, de Federatie van Dongense Sportverenigingen en de gemeente Dongen is dit jaar voor het eerst de handen ineen geslagen om richting te geven aan dit nieuwe initiatief. ,,Samen zijn we sterk en samen kunnen we daadwerkelijk iets doen tegen deze vreselijke ziekte die zoveel mensen in onze directe omgeving treft‘’, aldus de stuurgroep, die bestond uit wethouder Bas Evegaars (na de college verandering in Dongen werd hij vervangen door Piet Panis) en de voorzitters Marcel van Hattum (Sportfederatie) en René Roovers (Dongen Fietst tegen Kanker) 
u626vhq124dlntbs7j0xq806v
Het was het begin van een samenwerking die volgens de sprekers vandaag op het BAS -Dongen tenniscourt een start moet zijn voor een terugkerend evenement in de Dongense zomers met nog meer deelnemers .Wereldkampioene wielrennen Marianne Vos gaf de aftrap op 1 juni bij de toertochten die toen werden georganiseerd en Sjeng Schalken sloot het juni gebeuren in beweeglijk Dongen zondag 29 juni af met een tennisclinic voor leden van Bas Dongen. Sjeng was daar evenals Marianne op 1 juni geheel belangeloos present voor het goede doel .Een comité bestaande uit burgemeester René van Diessen en Marianne Vos staan er als comite van aanbeveling garant voor  dat het eindbedrag ook werkelijk bij KIKA terecht komt.
imvkbf7gi9repqpacbe9949ry
Het geheel aan meer dan 10 sportieve handelingen in de maand juni heeft uiteindelijk een – voorlopig – eindbedrag van €7500.– opgebracht. Wethouder Piet Panis zei in zijn woordje er trots op te zijn dat Dongen dit bedrag  bij elkaar heeft weten te brengen. René Roovers was blij met het mooie bedrag maar wees er op dat de de hoofdzaak is en blijft dat de Dongenaar meer gaat bewegen. Een bedrag voor een goed doel is daarbij een extra stimulans om mee te doen met bewegen . Hij gaat er van uit dat dat na de evaluatie van deze eerste juni-beweegmaand nog meer verenigen en Dongenaren mee zullen doen in de komende jaren
Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespot)
Foto’s: Gert-Jan Stads (Pix4Profs) en Piet Eelants