Chauffeurs voeren actie bij Coca-Cola 

Foto:

Werknemers uit de sector Transport en Logistiek voerden vandaag van 10:00 tot 14:00 actie bij de Coca-Cola fabriek in Dongen. Zij informeren chauffeurs, die in opdracht van Coca-cola de bevoorrading verzorgen, over de vastgelopen cao-onderhandelingen in de sector Transport & Logistiek. De vakbond benadrukt dat het niet om een blokkade gaat.

 Eerste onderhandelaar Egon Groen: “Coca Cola is een belangrijke opdrachtgever in de sector. Albert Heijn heeft na acties enkele weken geleden toegezegd dat zij bij werkgeversorganisatie TLN zal aandringen op een fatsoenlijke loonsverhoging voor de chauffeurs. Coca Cola kan dan natuurlijk niet achterblijven.”
Daarnaast lichten de mensen van de bond de chauffeurs onder andere in over de ongeoorloofde intimidaties tegen werknemers die actie voeren door sommige werkgevers. Ook de verdringing door Oost Europese chauffeurs zal uitdrukkelijk aan de orde komen.
 
Werknemers al maandenlang in actie
Groen: “De werknemers in de Transport en Logistiek zijn al maanden in actie voor een fatsoenlijk loonbod door de werkgevers (TLN biedt nul procent) en tegen de verdringing in de sector. Eerder waren er poortacties, werkonderbrekingen, stakingen en acties op de snelwegen. Inmiddels is er gestaakt bij ondernemingen zoals SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap. Poortacties zijn er geweest bij Albert Heijn, Kuehne en Nagel, Jumbo, c1000, Bakkersland, en de Rotterdamse havens. Enkele werkgevers hebben inmiddels een overeenkomst getekend om 3% loonsverhoging te betalen. Zij blijven verder gevrijwaard van vakbondsacties.”