Stichting Leergeld ontvangt 2.000 euro van Lions Club

Foto:

Op 20 juni organiseerde Lionsclub “Donge Vallei” een betoverende midzomeravond in de eeuwenoude kerkruïne in Dongen met fascinerende lichteffecten. De opbrengst van deze avond die plaatsvond in deze adembenemende ambiance is bestemd voor de “Stichting Leergeld”, die aaan het einde van de avond een prachtig bedrag van 2.000 euro in ontvangst mocht nemen.

Muziekgroep Accolade bracht een “Midsummernight of the Proms” ten gehore. Muzikale kunstenaars, met een knipoog naar de zonnewende. Het publiek zong na het luister-gedeelte, zoals gebruikelijk bij promsconcerten, een aantal liederen mee. Kortom: een mix van cultuur en entertainment.  Startend met het herfstlied “Les feuilles mortes” van Juliette Gréco, dat als chanson in het tweede deel wordt getransformeerd tot een swingend jazzy “Autumn Leaves” op dezelfde melodie. 
Vervolgens een Accolade-bewerking van het prachtige winterlied “Falkland Grene” van de Schotse groep “Magna Carta”, waarbij fluitiste Paulien Ongering op een Keltische fluit, de “tin whistle” voor een magische sfeer zorgt. De ontspringende lente bezongen door het sprankelende “Le Printemps” van Michel Fugain 
leergeld2
 Accolade verwelkomde de zomer met een bijzondere improvisatie op het bekende “Summertime” van George Gershwin. Met licht klassiek werd het eerste gedeelte afgesloten, vervolgens met een pallet aan binnen- en buitenlandse liederen en chansons, variërend van liederen van Jacques Brel tot Herman van Veen.  Met het lied Gute nacht Freunde werd het Midzomernachtfestijn afgesloten.
Het enthousiaste publiek genoot van dit fantastische optreden. De heer F. de Hoogh, van de Stichting Leergeld, nam aan het eind van de avond een cheque van € 2.000,- in ontvangst. Dit is de gezamenlijke opbrengst van het concert en “Rijen Ruikt”. Een mooi resultaat voor de “Stichting Leergeld”.  Lionsclub Donge Vallei bedankt alle sponsoren en bezoekers van het festijn die dit mogelijk hebben gemaakt.