Dongenaar (19) doet valse aangifte straatroof

Foto:

De politie loste afgelopen week een valse aangifte van straatroof door een negentienjarige Dongenaar op. De aangever had persoonlijke motieven een valse aangifte te doen. Hij viel door de mand door een uitvoerig recherche onderzoek. Straatroof is een delict waaraan de politie hoge prioriteit geeft vanwege de grote impact op slachtoffers.

Fiets gestolen
De Dongenaar deed op 7 juni jl aangifte van straatroof. Hij verklaarde dat drie onbekende mannen met bivakmutsen hem overvielen op de Sluisweg in Dongen. Omdat hij geen geld bij zich had, namen ze zijn fiets mee. Dit was de grijze damesfiets van zijn moeder. Uit onderzoek van de politie bleek dat er helemaal geen sprake was van een beroving. Het bleek te gaan om diefstal van een fiets die niet op slot was gezet. De 19-jarige man deed valse aangifte, omdat hij bang was voor de reactie van zijn moeder op de diefstal van haar fiets.
Celstraf of geldboete
Het doen van een valse aangifte is strafbaar, wat een celstraf of geldboete kan opleveren. Soms is er sprake van verzekeringsbedrog en komt er een claim van de gedupeerde verzekeringsmaatschappij. Het kost de politie tijd, geld en energie die zij beter kan besteden wel gepleegde strafbare feiten. Bij een valse aangifte worden de mogelijkheden bekeken om de onnodige inzet van de politie te verhalen op de aangever.
————————————————————————————————————————
                   advertentiekrullentrap