Zo vader zo dochter!

Afgelopen weekend was een belangrijk weekend voor het Moving Mountains Tractorpulling team uit Dongen. Zoals ieder jaar rond deze tijd komen ronkende en brullende tractoren uit alle windstreken uit Europa in Made samen om tegen elkaar te strijden. De grootste en de kleinste tractoren stonden op Made’s Powerweekend onder en lekker zonnetje klaar.

Het Moving Mountains Tractorpulling team rijdt sinds jaar en dag met verschillende tractoren mee op deze wedstrijden. Bij deze wedstrijden hangt er een zogenoemde sleepwagen achter de tractoren. Op een baan van honderd meter is het de bedoeling dat je zo ver mogelijk kan rijden met een sleepwagen die elke centimeter meer en meer weerstand geeft tot dat de tractor de wagen niet meer kan trekken. 
Jan van der Veeken rijdt één van de grotere tractoren die uit komt in de Pro Stock klasse. Deze klasse met vooral deelnemers uit Belgie en Nederland doet het altijd goed bij het publiek. De tractoren hebben de looks van gewone tractoren maar wanneer we onder de motorkap kijken lijkt niets meer op een standaard tractor. Een grote brandstofpomp, een grote intercooler om de motor niet te warm te laten worden en een grote turbo zijn dingen die gelijk opvallen.  Alles juist op elkaar afgestemd zodat een optimale krachtverhouding ontstaat om de sleepwagen zo ver mogelijk te verplaatsen.
Buiten deze Pro Stock tractor heeft het team tot dit seizoen nog twee andere tractoren gehad. Hierbij is het principe het zelfde als de grote tractor. Het verschil is dat in deze tractoren geen tractormotor ligt maar een gewone automotor. Afgelopen winter is besloten één tractor te verkopen. Deze tractor heeft een nieuwe eigenaar gevonden in Zwitserland. 
qnfhweruc67oihqp8h4gpx6dm
De andere tractor, daar ging iets bijzonders mee gebeuren. Vanaf een leeftijd van 12 jaar is het toegestaan om in de Compact Diesel Light klasse deel te nemen. Jan van der Veeken is niet de enige in de famillie die gek is van tractorpulling. Zowel zijn vrouw Judith als zijn kinderen Jenny Jessica en Jasmine zijn er elke wedstrijd bij om papa en de overige teamleden fanatiek aan te moedigen.Onder het motto “kleine kinderen worden groot” is afgelopen winter besloten de andere kleine tractor geschikt te maken voor de Compact Diesel Light klasse. Jenny zal dit seizoen in de voetsporen treden van haar vader en achter het stuur kruipen van de kleine Moving Mountains. Op de wedstrijd in Made maakte ze haar zogenoemde Maiden Run. De eerste run op een rokende en lawaai makende tractor. 
Terwijl de spanning toe nam op de gezichten van alle teamleden werd de tractor klaar gemaakt voor de wedstrijd. De motor warm draaien, de veilige brandweerende pakken aan en de helm op.
Langzaam maar zeker gaan de tractoren die voor Jenny staan weg. De tractor wordt aan de sleepwagen gekoppeld en Jan staat op de baan om Jenny de nodige instructies te geven. Ineens zijn de rollen omgedraaid. Niet Jenny kijkt hoe papa het doet, papa kijkt deze keer toe hoe zijn oudste dochter de gashendel open trekt en uiteindelijk een mooie 3e plaats in de klasse pakt. 
Al met al een gezellig en geslaagd weekend. Voor Jenny, papa en de rest van de teamleden wacht volgende week weer een volgende wedstrijd in Hoeven. Vanaf dat moment begint het hele spektakel weer opnieuw. 
Sponsoren: John van Strien, Jochem de Bont, Van Soest, DSP, Rietveld, Brant B.V., BPS, H. v. Strien, Fluiconnecto. Voor meer informatie kijk op de  website. www.teammovingmountains.nl 
——————————————————————————————————-
            yzx0a4y2d6i9fk8woq4koe9sn