Oud Dongen start met project  spouwmuurisolatie

Foto:

In Oud-Dongen, ofwel de Bomen- en Prinsessenbuurt, valt heel wat energie te besparen. De huurwoningen leveren daarvoor al het overtuigende bewijs, maar ook voor huizenbezitters kan de rekening fors omlaag. Met die boodschap leidde Lucien Snoeren van Energie Dongen de tweede informatieavond in voor bewoners uit oud-Dongen op 5 juni in de Cammeleur. Een boodschap die vervolgens bevestigd werd door Jaap Stel van Kies Groen Licht. Deze doorgewinterde energieadviseur heeft zijn licht opgestoken in de buurt en geconstateerd dat vooral met dak-, vloer- en spouwmuurisolatie veel winst te behalen valt.

“Het was een goede avond”, aldus Cor Willemse van Energie Dongen. “Er waren zeker 35 mensen en er werd flink gediscussieerd. Aan de vragen en opmerkingen uit de zaal kon je merken dat buurtbewoners al hebben nagedacht over energiebesparende maatregelen. En dat is  belangrijk. Niet alleen bespaar je geld. Maar wat nog fijner is, je wooncomfort verbetert aanzienlijk. Geen koude tocht of koude voeten meer. En dat door het isoleren van dak, muren, vloer en ramen.”
Buurkracht
Energie Dongen werkt samen met de Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt en steeds meer huizenbezitter ontdekken Buurkracht. Inmiddels zijn al bijna vijftig buurtbewoners actief op www.buurkracht.nl/bomen-prinsessenbuurt. Deze site maakt het mogelijk om sneller onderling te communiceren. Daarnaast kunnen inwoners met een slimme meter op hun persoonlijke pagina hun elektriciteit en gasverbruik zien en vergelijken met het gemiddelde in de buurt.  
Besparen
Door het samen nemen van energiebesparende maatregelen kan de maandelijkse energielast al gauw enkele tientallen euro’s lager uitvallen. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. Geïnteresseerden kunnen zich nu al vrijblijvend aanmelden voor spouwmuurisolatie. Energie Dongen houdt toezicht op de gekozen kwaliteit.
Over Energie Dongen en Buurkracht
Energie Dongen is een coöperatieve vereniging van, voor en door inwoners, en maakt zich op verschillende manieren sterk voor betaalbare, eigen en duurzame energie in de gemeente. Buurkracht is een initiatief van Enexis Holding N.V. om buurtinitiatieven op het gebied van energiebesparing te ondersteunen. 
Neem voor meer informatie contact op met Cor Willemse van Energie Dongen ([email protected]) of Pieter Stoel van Buurkracht ([email protected]). Of kijk op www.energiedongen.nl of buurkracht.nl/bomen-prinsessenbuurt.
Foto: Volop interesse voor samen energie besparen in Oud Dongen