Uitreiking Buurtlabel Veilig Verkeer in de Biezen

Woensdag 11 juni was dé dag waarop veel Brabanders mee hielpen aan een verkeersveiliger Brabant. Deze actiedag was een onderdeel van de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’ en er werden weer in heel Brabant acties georganiseerd om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. 

Wijkraad de Biezen sprong hier op in en had als onderdeel van Nationale Buitenspeeldag een heus verkeersplein voor de kinderen georganiseerd. Zo ondervinden kinderen op een leuke manier waarop zij moeten letten in het verkeer, want zij zijn een kwetsbare groep. Meer dan honderd kinderen genoten volop van een middag buitenspeelplezier.
Buurtlabel
Omdat Wijkraad de Biezen regelmatig aandacht besteed in de wijk aan het verbeteren van de verkeersveiligheid (zoals de Dertig Dus-actie in maart), reikte Veilig Verkeer Nederland woensdagmiddag het Buurtlabel Veilig Verkeer uit aan Wijkraad de Biezen en de wijkbewoners. Het bezit van het Buurtlabel Veilig Verkeer houdt niet in dat een buurt voor 100% veilig is, maar laat wel zien dat er bewust gewerkt wordt aan verkeersveiligheid in samenspraak verschillende organisaties. Het Buurtlabel wordt door Veilig Verkeer Nederland toegekend voor een periode van drie jaar. Hiermee laat de Wijkraad zien dat we blijvend werken aan een verkeersveilige woonomgeving Bij de officiële uitreiking van dit buurtlabel waren mensen van Veilig Verkeer, de wijkraad, buurtbewoners én wethouders van Beek en van Beers aanwezig. Van Veilig Verkeer Nederland kreeg de buurt ook nog een picknicktafel aangeboden. Deze zal een mooi plekje in de buurt krijgen.
Meer foto’s zie fotoreeks boven