Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij

Burgemeester René van Diessen heeft besloten de voorste unit van een pand gelegen aan de Lage Ham nr. 40 in Dongen te sluiten na vondst van een hennepkwekerij. Het pand moet voor de duur van 6 maanden dicht blijven vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 9 april 2014 trof de politie in de voorste unit van het pand een hennepkwekerij aan. De politie vond er 1.070 hennepplanten. 

Tijdelijke sluiting
Van dinsdag 10 juni tot woensdag 11 december 2014 is het verboden deze unit te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over de stand van zaken.
oqfgrmcyijbpg1fij93ljqaui
Wet Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid. 
Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugs gerelateerde activiteiten. 
Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie. 
————————————————————————————————————————
                   u8qwxohaw403gt1jeb4p3igst