Roy Donders geeft Dommelstraat vertrouwen in Oranje

Vrijdag aanstaande speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd op het WK voetbal in Brazilie. Tegenstander is regerend wereldkampioen Spanje. Normaal gesproken is men overal dan al weken bezig om ervoor te zorgen dat heel Nederland oranje kleurt. Dit jaar lijkt het vertrouwen in onze nationale voetbalploeg nog niet helemaal op het normale niveau. Tijdens een rondgang in Dongen kwamen wij slechts hier en daar de anders zo massaal aanwezige oranje versiering tegen.Natuurlijk gingen we eerst naar de ‘Oranjestraat’ van Dongen: de Dommelstraat in West 1. Daar heeft men zoals gebruikelijk volop vertrouwen in de mannen van van Gaal, getuige de uitbundige versiering bij de huizen. Zelfs een levensgrote Roy Donders staat in oranje tenue klaar om de bewoners in de winning mood te brengen. “Wij zijn er klaar voor” aldus een bewoonster.

Ook de dongen.nieuws rotonde is WK-ready, zoals te zien is aan de vier oranje borden met nieuwe spreuken. In de fotoreeks boven vindt u wat beelden van Dongen in Oranjesferen.

Heeft u ook mooie foto’s van Dongen in WK-sferen? Uw straat, huis, auto, huisdier of andere zaken in WK-stemming? Stuur ze op naar [email protected] en we plaatsen ze in de speciale Oranjerubriek.