Ivar Klerkx winnaar verkiezingsloterij VPD

Tijdens de verkiezingscampagne van de Volkspartij Dongen kregen bezoekers aan de  stand van de VPD op het Looiersplein de gelegenheid om een inschatting te maken hoeveel stemmen de VPD binnen zou gaan halen bij de gemeenteraads-verkiezingen van 19 maart 2014. De Dongenaren stemden massaal op de Volkspartij Dongen. De Volkspartij haalde 38% van de stemmen, en daarmee gaf  dus 1 op de 3 Dongenaren het vertrouwen aan de partij.

Een aantal deelnemers van de loterij bleek net zo optimistisch en zat met hun inschattingen dicht tegen de uiteindelijke verkiezingsuitslag. Ivar Klerkx, woonachtig in Dongen Vaart, bleek de winnaar. Hij zat met zijn voorspelde uitslag van 3.628 stemmen het dichtst bij de uitslag (uitslag 3.682 stemmen). Ivar wint daarmee de hoofdprijs, een rondvlucht boven Dongen voor twee personen! 
De uitslag van Sjef Heijs, 3.609 stemmen, bleek goed voor de 2e prijs, een goed gevulde levensmiddelen mand van de Wereldwinkel. Ook nummer drie, mevrouw Hesselmans, zat met 3.600 stemmen dicht tegen de einduitslag. Zij werd verblijd met een tuinstoel van Jardin Rijen. De 4e prijs, 3.785 stemmen, werd uitgereikt aan mevrouw van Lieshout. Zij won een bon van de Bourgondiër.