Stormvogels waren Superhelden

Foto:

Afgelopen Hemelvaartweekend was het weer zo ver: de leden van Scouting de Stormvogels gingen weer op hun jaarlijkse kamp. Dit keer werden de tenten opgezet op het terrein van Scouting  Sint Odulphus in Oirschot. Thema van dit jaar: Superhelden.

Bij de start van het kamp was het al goed mis. Groepsbegeleider Leonie had voor iedereen een aandenken geregeld, maar de kist waarin ze dat had gelegd was foetsie. Gelukkig kwam er iemand op het idee om het centrale telefoonnummer van alle superhelden te bellen. Die zouden wat helden sturen om de Stormvogels te helpen. Niet veel later kwamen dan ook Mega Mindy, Batwoman en Superwoman om de scouts te helpen. 
Op vrijdag en zaterdag zijn de superhelden en de scouts bezig geweest om aanwijzingen te vinden die konden leiden tot het pakken van de dader. En gelukkig is dat ook gelukt. Cruella de Vil bleek achter de ontvreemding te zitten. We konden haar in een boom lokken en zo haar uithoren. Ze vertelde dat ze dacht dat in de kist hondenbont zat en dat ze daarom de kist had weggehaald. Ze had er heel veel spijt van en wilde graag vrienden met ons worden. Maar ze durfde niet meer uit de boom te klimmen, dat was toch te hoog. En wie bel je als er iemand hoog in een boom zit? Juist, de brandweer! Met gierende sirenes kwam de brandweer aan en werd Cruella door de sterke brandweermannen uit de boom gehaald. Iedereen kreeg toch zijn aandenken (een t-shirt met het kampthema erop) en wat lekker van Cruella en werd de goede afloop gevierd met een superfeestavond!
Scouting de Stormvogels wil graag de volgende bedrijven en personen bedanken: alle leiding, bestuur, superkookstaf, opbouw- en afbreekploeg,  ingevlogen superheld Batwoman, Hans Zimniak, Keurslager Marco van Strien, Paul de Groentenman, Kaasland Dongen, In ’t Groen Groenten en Fruit, Natuurlijk Tomaat, Jongenelen Paprika, De Haenen Groenten en Fruit Teteringen, Discus Leo van Riel, Maître Paul, Grand’Italia en Mary van Gils voor het regelen van het snoepgoed. En niet te vergeten de kampcommissie voor hun leuke programma. Dankzij al jullie medewerking was het echt een superkamp!